Nogomet

Juniori BiH savladali selekciju SAD-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u prijateljskom susretu u Međugorju vršnjake iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:1.
Gosti su poveli golom Mukwelle Akalea iz jedanaesterca, ali je sedam minuta poslije Andrej Modić, nakon slobodnog udarca, donio izjednačenje.
U drugom poluvremenu izabranici Tonija Karačića postigli su još dva pogotka preko Amera Gojaka u 57 minutu i Kerima Memija u 63 minutu.
– Zadovoljan sam kako smo igrali danas. Ozbiljno smo pristupili ovom meču i na kraju pobijedili. Mislim da smo bolja reprezentacija. Očekujem pobjedu i u narednom meču – rekao je kapiten „U-19“ reprezentacije BiH Andrej Modić nakon utakmice.
Strijelac trećeg gola Kerim Memija kazao je da je reprezentacija SAD-a kvalitetna, ali da je bh. selekcija bolja što pokazuje i konačan rezultat.
– Sada kada smo bolje upoznali protivnika očekujem da drugu utakmicu odigramo još bolje -izjavio je Memija.
Bh. selekcija odigrat će još jedan susret sa SAD-om, 30. aprila na stadionu „Bare“ u Čitluku, saopćio je Nogometni savez BiH.
BiH: Karačić, Memija, Čivić, Hairlahović, Mihojević, Oršolić, Burović, Gojak, Beganović, Modić, Kuzmanović. Igrali su još: Anđušić, Halilović, Lončar, Suljić, Hadžiahmetović, Redžić, Hajrić, Čolak, Menalo. Selektor: Toni Karačić.
SAD: Klinsman, Akale, Lindley, Mansaray, Lennon, Pineda, Yueill, Duncan, Swanson, Palaez, Redding. Igrali su još: Glad, Sabbi, Borges, Williamson, Lucatero. Selektor: Javier Perez.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno