Info

JU Mješotiva srednja škola Zenica: “Promocija interkulturalnog i međureligijskog dijaloga i razumijevanja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JU Mješotiva srednja škola Zenica: “Promocija interkulturalnog i međureligijskog dijaloga i razumijevanja” – JU Mješovita srednja škola iz Zenice je u saradnji sa TPO Fondacijom iz Sarajeva uključena u program Etos inicijative „Promocija interkulturalnog i međureligijskog dijaloga i razumijevanja“ koordinatorice prof. Đule Borić.

Dosadašnje projektne aktivnosti realizovane su 3. juna 2019. za učenike i 4. jula 2019. za profesore/nastavnike predavanjem Muhameda Gluhića, magistra društvenih nauka iz oblasti religijskih studija, na temu “Mnogostrukost jednostavnosti” (Komparativni religijski i kulturološki pojmovi) i radionicom “Praktične mogućnosti provedbe međureligijskog dijaloga kod mladih” koju je vodio Kenan Hodžić, sekretar Međureligijskog vijeća BiH.

Cilj projekta je promocija interkulturalnog i međureligijskog dijaloga te vrednovanje različitosti kao elementa koji obogaćuje svakog pojedinca i doprinosi izgradnji tolerantnih, otvorenih i solidarnih međuljudskih odnosa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno