Info

FOTO: Koprivnicu posjetili i s projektom Gimnazije upoznali se gosti iz BiH

FOTO: Koprivnicu posjetili i s projektom Gimnazije upoznali se gosti iz BiH – Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž kazala je kako je Koprivnica na europskoj razini prepoznata po svojim projektima i postignućima na području elektromobilnosti i održivog razvoja.

Delegacija članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona Federacije Bosne i Hercegovine s predstavnicima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH jučer je posjetila Gradsku upravu u Koprivnici.

Cilj je bio upoznati se s modelom Javno-privatnog partnerstva izgradnje Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici. Projekt i iskustva u primjeni modela javno-privatnog partnerstva u izgradnji zgrade Gimnazije i sportske dvorane predstavili su Jasmina Stričević, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo i Robert Balažin, viši stručni suradnik za gospodarstvo. Nakon prezentacije predstavnici delegacije obišli su Gimnaziju kroz koju ih je proveo ravnatelj Vjekoslav Robotić.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž pozdravili su goste, zaželjevši im dobrodošlicu. K. Ostriž kazala je kako je Koprivnica na europskoj razini prepoznata po svojim projektima i postignućima na području elektromobilnosti i održivog razvoja. Navela je kako grad vodi 23 projekta financirana iz sredstava Europske unije što u ovogodišnjem proračunu iznosi oko 60 milijuna kuna. – Projekt Gimnazije Fran Galović je prvi projekt Javno-privatnog partnerstva koji je izvela ovako mala gradska uprava u Republici Hrvatskoj. Osobno smatram da je veoma važno za uspjehe djece imati kvalitetnu infrastrukturu i da je upravo Gimnazija pružila jedan nad standard našoj djeci.

To se vidi na rezultatima koje gimnazijalci postižu u svom svakodnevnom radu sa svojim profesorima jer danas je koprivnička gimnazija jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj – kazala je zamjenica, a prenijele službene stranice grada.

Delegaciju članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona činili su Zlatko Jelić, ministar Ministarstva za privredu/gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona, Spahija Kozlić, ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici i Mladen Perić, direktor i vlasnik kompanije Pero d.o.o. Zenica, dok su ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sastanku prisustvovali Domagoj Dodig, financijski savjetnik za JPP i Ljerka Golubić Bregant, metodološki savjetnik za JPP.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem