Nogomet

Još šest nogometaša na probi u NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugog dana priprema u Turskoj, ekipi Čelika pridružilo se šest novih nogometaša na probu. Njihova imena, godine i pozicije u timu preuzimamo sa oficijelne facebook stranice NK Čelik:
Onyebuchi lfeanyi, štoper (18)
Enes Subași, štoper (21)
Wilson Elu, desni bek (23)
Segun Olalere, štoper (18)
Ridwan Agbaiaka, lijevo krilo (18) i
Jack Davidson, vezni red (23)

Odluka o njihovom statusu je na šefu stručnog štaba Adnanu Örneku. U narednim danima očekuje se dolazak i veznjaka Paskala Okolija, koji je nastupao u zadnjoj polusezoni za Čelik, a koji bi prema najavama trebao i naredne sezone nositi Čelikov dres.
Čelik će danas, četvrtak, u 17 sati odigrati svoju prvu pripremnu utakmicu protiv makedonske ekipe FC Shkupi, učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope. Na zimskim pripremama u Antaliji, 31.01.2018.godine, igrali su Čelik i FC Shkupi, a Čelik je pobjedio sa 2:0, strijelci su bili Aldin Šišić u 25′ iz penala i Stevo Nikolić u 77.minuti.
U ekipi NK Čelik u prvom poluvremenu će igrati: Dujković, Livaja,Ifeaniye, Karamatić, Bevab, Žuna, Jamak, Dedić, Jurina, Šišić, Nikolić.
A u drugom poluvremenu šansu će dobiti i :
Ružić, Mehić, Duraković, Segun, Popović, Adilović, Duvnjak, Grahovac, Okić, Mujanović, Dilaver, te Ridwan -, objavljeno je na facebook stranici NK Čelik.

Na pripremama u Turskoj (Termal Otel Bolu), koje traju od 26.6. – 08.7.2018.godine, izabranici Adnana Örneka odigrat će još 4-5 prijateljskih utakmica, a imena protivnika još nisu poznata.

Inače, o polasku igrača Čelika na pripreme objavili smo na OVOM LINKU

E.Imamović, Foto galerija NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno