Nogomet

FOTO: Nogometaši Čelika otputovali na pripreme u Tursku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika otputovali na pripreme u Tursku – Ispred stadiona Bilino polje danas 26.06.2018.godine na pripreme u Republiku Tursku otputovala je ekspedicija prvog tima NK Čelik sa 31 članom (23 nogometaša i osam članova uprave).

Predvodi ih novi šef stručnog štaba Adnan Ornek, zatim pomoćni treneri Sonkan Konak i Asim Hrnjić, trener golmana Nijaz Hrustanović, te doktor, fizioterapeut, i dva ekonoma.
Spisak nogometaša Čelika koji će boraviti na pripremama u Turskoj, koji nam je dostavio Ismar Huskić, generalni sekretar u klubu:
Dino Bevab, Tarik Adilović, Ivan Livaja, Fenan Salčinović, Armin Duvnjak, Mahir Mehić, Marin Jurina, Stevo Nikolić, Anel Dedić, Salko Mujanović, Nermin Jamak, Ratko Dujković, Branislav Ružić, Fikret Karajbić, Haris Dilaver, Vladimir Grahovac, Selim Žuna, Gabrijel Popović, Tin Karamatić, Ševko Okić, Anes Duraković, Aldin Šišić i Strahinja Čvoro.

U odnosu na prozivku, prije sedam dana, na pripreme nisu otputovali Hanan Adilović, Stefan Udovičić, Haris Jupić, Kenan Hafizović i Haris Šehić, koji još imaju ugovore s crno-crvenima, te će njihova sudbina biti poznata u narednom periodu.
-Zeničani će u Turskoj ostati 13 dana (26.6. – 08.7.2018.godine), te odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Imena protivnika još ne znaju, za sada je samo dogovorena utakmica sa makedonskim Shkupijem za četvrtak 28.6. U Turskoj će se ekipi priključiti Pascak Okoli i još četiri Nigerijca -, kazao nam je Ismar Huskić, generalni sekretar Čelika i pojasnio da je zadnji igrač na spisku, 21-godišnji stoper Strahinja Čvoro, bivši nogometaš Olimpica, koji je na na probi i o njegovom statusu znat će se u toku priprema.

Ako se uzme u obzir, gdje su proteklih godina sve bili, odnosno nisu bili, na pripremama, ovo je svakako veliki korak naprijed. Igrači će imati sve uslove da se što bolje pripreme za početak sezone i ravnopravnu borbu za dobar plasman u Premijer ligi.
Sportska redakcija Zenicabloga želi sretan put NK Čelik i uspješne pripreme u Turskoj.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno