Naše

Još jedno neugodno iskustvo građana: Prinudne naplate navodnih dugova otprije 15 godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovana redakcijo, i ja želim da potvrdim mišljenje mnogih sugrađana Zenice, da je sud na njiihovoj strani, to kažem iz svog primjera, da rade u korist javnih preduzeća, tako što sam utužena za vodu 2008. godine, na što sam uložila prigovor Općinskom sudu.

Nikada nisam dobila odgovor od suda, niti sam pozivana na raspravu za ovih 14 godina, da bih dana 05.01.2023 god. na vrata stana došao sudski izvršitelj da izvrši popis stvari sa zaključkom o izvršenju donesenim dana 15.12. 2021 godine.

Samo doneseni zaključak o izvršenju je držan na Općinskom sudu više od godinu dana.

Kada je moj suprug otišao u JP VIK Zenica sa navedenim zaključkom rečeno mu je da ima još jedna tuzba za vodu iz 2006. godine.

Na kraju je suprug platio obje tužbe, jer vidimo da sud bez obrazloženja i pozivanja na uloženi prigovor donosi zaključke i nakon 13 godina ležanja predmeta na sudu.

Zato građani Zenice bolje da platite sve račune, jer se nemate kome žaliti niti ulagati prigovore i da vas ne zadesi ista sudbina kao mene i mog supruga.

S.F.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno