Rukomet

Još jedna zaslužena pobjeda RK Čelika protiv Gračanice 2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
  • Pobjeda RK Čelika bez povrijeđenog golgetera tima Ante Dragičevića
  • 20 odbrana Mevludina Čehajića, a golman Dženan Hodžić obranio 3 sedmerca!
  • RK Čelik – RK Gračanica 2 – 34:28 (16:15)

Utakmica 24. kola Prve lige FBiH, RK Čelik – RK Gračanica 2. Rezultat: 34:28 (poluvrijeme 16:15). Igrano u Graskoj areni HUSEJIN SMAJLOVIĆ u Zenici.

Sudije: D. Aghmetašević i E. Jukić. Delagat Alan Pezo.

Isključenja: RK Čelik 12 minuta, RK Gračanica 8 minuta.

Sedmerci: RK Čelik 2 (2), RK Gračanica 7 (4).

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (20 odbrana), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević (6), Faris Mrako (3), Ante Dragičević, Tarik Kubat (3), Edin Gušić, Faris Rujanac (10), Dženan Hodžić (odbranio 3 sedmerca), Velid Čelenka, Ajdin Starčević (3), Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Ljubomir Miki Filipović.

RK GRAČANICA 2: Harun Mešinović, Selim Purač, Salim Šabić, Mahir Dubinović, Faris Čalić (6), Kerim Bukvić (5), Kerim Bešić, Kasim Bešić (2), Ensar Ahmetašević (1), Emir Hadžizulfić (4), Arian Šako (2), Kenan Osmanović, Bakir Džambo. Trener: Edin Mujić.

Sjajna, brza, dinamična, otvorena i izuzeno dopadljiva rukometna igra između RK Čelika i RK Gračanice 2, igrana u Gradskoj areni Zenica, kao poslednja utakmica Čelika pred svojom publikom u aktuelnom prvenstvu, završena je zasluženom pobjedom domaćina rezultatom 34:28 (poluvrijeme 16:15). Mlada i izuzteno talentovana eklipa RK Gračanice cijelu utakmicu je odigrala pod ,,punim gasom” i svih 60 minuta,  bez predaha atakovala i kao osice napadala na odbranu Čelika. Gračanlije su igrale vrlo brzo i poletno, mladalački, ali je iskusna ekipa RK Čelika, u kojoj je  kompletna prva postava Čelika u ovoj utakmici odligrala još jednu odličnu utakmicu (Čehajić – Jurić – Sumbuljević – Mrako – Kubat- Gušić – Rujanac i Starčević) i nije dozvolila da s desi bilo kakvo iznena-đenje.Povoljan rezultat za RK Čelik nije ni jedinog trenutka ugožen. Posebno raspoložen u ovoj utakmici je bio golman domaćih Mevludin Čehajić, koji je imao čak 20 odbrana, a drugi golaman Dženan Hodžić je odbranio 3 sedmerca.

POVREDA DRAGIČEVIĆA

Veliki hendikep ekipe Čelika je bio neigranje golgetera tima Ante Dragičevića, koji je na trenigu uoči utakmice ,,zaradio” povredu i presjedio svih 60 minuta na klupi. Zato je ulogu golgetera RK Čelika  u ovoj utakmici preuzeo robusni, mladi i talentovani bek Faris Rujanac, koji  je postigao 10 golova, a nakon utakmice je izjavio:

– Prije utakmice sam obećao predsjedniku i navijačima Kluba da ću dati minimum 8, a dao sam 10 golova! Mlada ekipa Gračanice je vrlo talentovana i neugodan je protivnik, ali su moja generacija i moj ,,fah”. Našao sam ,,ključ” i rješenje kako ,,otključati” njihovu mrežu, posebno u drugom poluvremenu i da je utakmica još po-trajala dao bih još makar 5 golova. I ovako sam zamijenim mog kolegu i velikog prijatelja, golgetera tima Antu Dragičevića, koji zbog povrede nije mogao igrati u ovoj utakmici– kaže Faris Rujanac.

Ovaj izvještaj ne bi bio potpun ako ne pomenemo sve bolje i bolje igre Adnana Sumbuljevića, koji potiče iz vlastite škole RK Čelika i koji je igrački potpuno sazrio (u ovoj utakmici je postigao 6 golova), kao i iskusnog Edina Gušića (sa 8 postignutih golova). Odbranu su i ovoga puta ,,nosili” trojac Danijel Jurić – Faris Mrako – Ajdin Starčević.

SJAJNI SALIM BAŠIĆ

Ekipu RK Gračanice odlikuje kolektivna igra cijelog tima, mada se  posebno treba istaći golmana koji je imao 18 odbrana, zatim sjajnog Salima Šabića, koji je postio 8 golova za svoj tim. Pored Šabića, još su se istakli Faris Čalić, Kerim Bukvić i Emir Hadžizulfić

Sve u svemu: bila je to odlična i borbena igra rukometaša dva tima, u kojoj su rukometaši RK Čelika ostvarili još jednu zasluženu, sedamnaestu po redu prvenstvenu pobjedu i zadržali prvu poziciju na tabeli Prve lige F BiH. Čelik je prvi na tabeli i po broju postugnutih golova u ovoj sezoni (postigao 727 golova). Ipak, nakon pobjede RK Kaknja u Jajcu, RK Kakanj je sada drugi na tabeli sa 34, a RK Čelik prvi sa 35 bodova. Narednog vikenda RK Čelik gostuje u Tuzli, kod ekipe Slobode 2.

RK Čelik

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno