Rukomet

Čelik Junior pobjedom protiv Žepča ostao u utrci za plasman u Premijer ligu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u zeničkoj Areni odigrana utakmica 23.kola 1.lige FBiH, grupa “Sjever” između RK Čelik Junior i RK Žepče. Ulogu favorita u ovom meču opravdala je domaća ekipa, koja je slavila pobjedu rezultatom 34:27.

Iako trenutna tabela to ne otkriva, prvenstvo je veoma zanimljivo, zbog toga što se na kraju sezone oduzimaju rezultati protiv ekipa Sloboda 2 i Gračanica 2, zato su u igri za plasman u Premijer ligu: RK Čelik, RK Kakanj, RK Jajce i RK Čelik-Junior.

Ubjedljivo najmlađa ekipa u ligi RK Čelik Junior i danas je pokazala da se nalazi u sjajnoj formi, te da su mladi igrači puni elana i samopouzdanja pred sami finiš prvenstva.
Današnji meč bolje je otvorila gostujuća ekipa kojoj je pripalo uvodnih 10-tak minuta, ali onda domaći tim na krilima prije svega sjajnih odbrana mladog golmana Džana Čelje stiže do preokreta i vodstva, koje su održavali sve do kraja prvog dijela. Na odmor se otišlo pri vodstvu Zeničana rezultatom 16:13.

U drugom poluvremenu domaći rukometaši još su više povećali svoje vodstvo i na kraju slavili sigurnu pobjedu, protiv veoma dobre ekipe iz Žepča. Konačan rezultat na kraju bio je 34:27 (16:13) za Čelik-Junior.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima pobjedničke ekipe, Stjepan Baltić i Muhamed Ajanović postigli su po osam, dok je Anes Suljić dodao šest golova. U redovima ekipe Žepča Darko Matijević je postigao osam, dok je Tomislav Jukić dodao šest golova.

Rukometašima ekipa Čelik Junior današnja pobjeda bila je 13 u sezoni, a do kraja prvenstva ostala su tri kola. Čelik-Junior igra naredni meč u gostima kod Sane, zatim u Areni u derbiju sezone dočekuje Kakanj, te zadnje kolo gostuje u Jajcu. U slučaju da mladi zenički tim upiše sve tri pobjede, Premijer ligu će naredne sezone igrati mlađi zenički ligaš.

Nema sumnje da nas u preostala tri kola očekuje dosta uzbuđenja, a odluka u putniku u viši rang vjerovatno će pasti u 25. kolu kada u Zenici igraju Čelik Junior i Kakanj.

Autor: D.Kurbegović
Foto galerija na linku: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno