Nogomet

Jelašani traže smjenu predsjednika NS ZDK

Jelašani traže smjenu predsjednika NS ZDK
Jelašani traže smjenu predsjednika NS ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jelašani traže smjenu predsjednika NS ZDK – Zaključci sa Vanredne skupštine FK Borac Jelah koja je se održala u nedjelju, 20. marta 2016. godine, na kojoj je Skupština kluba dala jednoglasnu i bezrezervnu podršku i legitimitet Upravnom odboru kluba u narednim aktivnostima u rješavanju problema na relaciji klub – savez:

1. Da se Apelacionoj komisiji Nogometnog saveza FBIH uputi žalba na odluke Komesara za takmičenje i Disciplinskog sudije Druge lige Federacije BiH, kojima su Fudbalskom klubu Borac iz Jelaha izrečene disciplinske kazne, kao i registracija utakmice XVI kola Druge lige grupa Centar između FK Borac Jelah i NK Mladost Župča,
2. FK Borac Jelah će svoja prava tražiti svim sredstvima u okviru NS/FS BiH, pa ako bude trebalo i redovnim sudskim putem.
3. Da se zbog odnosa NS ZDK, koji nije stao u zaštitu klubova Druge lige Federacije BiH grupa Centar sa područja ZDK traži ostavka predsjednika NS ZDK.

10561665_1037766566281348_5907584635614278596_n

4. Skupština kluba ovlašćuje Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac iz Jelaha da poduzme i sve ostale potrebne radnje vezanu za nastalu situaciju, a ako organi Druge lige Federacije BiH i Apelaciona komisija NS FBiH, ne uvaže žalbu FK Borac Jelah, klub istupi iz daljeg takmičenja u okviru Druge lige Federacije BiH grupa Centar.

Iz Borca ističu kako su još 22. septembra prošle godine uz njih i klubovi NK “Natron”, NK “Usora”, NK “Pobjeda”, NK “Žepče” , NK “Rudar” Breza, NK “Krivaja”, uz usmenu saglasnost još nekoliko klubova zatražili sastanak s Komesarom lige s ciljem rješavanja nagomilanih problema, ali da do sastanka nikada nije došlo.”Smatramo da je došlo do tog sastanka, da bi mnogo toga bilo riješeno. Ovako, uz diskriminaciju našeg i još nekih kluba iz ZDK, više boli ignormantski i potcjenjivački odnos nadležnih N/F SFBiH, ali i NS ZDK što je nedopustivo”, izjavio je Senad Subašić, predsjednik UO FK “Borac” iz Jelaha.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno