Nogomet

Foto: U Nemili otvoren obnovljeni stadion

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Nemili otvoren obnovljeni nogometni stadion – U Nemili je danas, 23.marta 2016.godine, svečano otvoren obnovljeni nogometni stadion, koji je stradao u majskim poplavama 2014.godine. Svečanosti otvaranja prisustvovali su predstavnici Nogometnog/ fudbalskog saveza BiH, NS ZE-DO kantona, Grada Zenice, načelnik općine Žepče, Mato Zovko, brojne zvanice i čelnici klubova, bivši nogometaši, te brojni građani i simpatizeri NK Nemila i NK Čelik.

Na početku svečanosti dodjeljena su i priznanja za N/FS BiH, koje je preuzeo Murat Jaha ispred NS, a on je  uzvratio domaćinu sa poklon loptom i dresom. Priznanje je dodjeljeno i NSZDK, zatim Asimu Begiću, bivšem predsjedniku kluba NK Nemila, te gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću, umjesto kojeg priznanje je preuzeo Naidin Ahmetspahić, delegat u vijeću Grada Zenice.

Ovaj projekat dio je programa obnavljanja poplavljenih terena, koje je finansirala Evropska i Svjetska fudbalska federacija (UEFA i FIFA) i Nemila je ušla u program obnove poplavljenih terena.

Nogometni savez ZE-DO kantona dobio je sredstva  od 217.ooo KM za saniranje šteta na stadionima. Najveće štete u poplavama pretrpio je stadion NK Nemila, koji je za rekonstrukciju dobio sredstva u visini od 55.000 KM. Uz lično učešće mještana Nemile, članova kluba i Gradske uprave,  koja je donirala  mehanizaciju i tehnička sredstva  utrošeno je oko 75.000 KM, rečeno je na svečanosti otvaranja.

Pored nogometnog terena renovirane su i svlačionice i nabavljena je nova sportska oprema.

Nakon svečanog otvaranja odigrana je prijateljska utakmica između NK Nemila i drugog tima zeničkog  Premijerligaša NK Čelik u prisustvu oko 500 gledalaca. Vrijeme nije išlo na ruke organizatorima, jer je vrijeme bilo dosta prohladno i cijelo vrijeme padala je kiša, koja je znatno umanjila broj prisutnih na svečanosti.

Nogometni klub Nemila se takmiči u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona.

Da podsjetimo, NK Nemila je u sezoni 2014/2015. svoje utakmice kao domaćin igrala u Žepču, dok je ove sezone, u dogovoru s klubovima i Nogometnim savezom ZDK, jesenas sve utakmice igrala kao gost.

Tako će ovog proljeća sve mečeve igrati kući.

Inače, na području Bosne i Hercegovine, tokom majskih poplava 2014.godine, u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH je registrovano preko 70 fudbalskih stadiona i igrališta koja su pretrpjela veća ili manja oštećenja.

Na području Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona teško je oštećeno čak sedam fudbalskih stadiona, i to Nemili, Maglaju, Zavidovićima, Makljenovcu, Novom Šeheru kod Maglaja, Kaknju i Olovu. Štete na ovih sedam stadiona su različite, a ukupno procijenjena šteta od strane sudskih vještaka građevinske struke na području Nogometnog saveza ZDK iznosila je 406.700 KM.
Najviše je bio oštećen nemilski stadion, sa kojeg su mještani uz pomoć tehničkih ekipa i općine Zenica odvukli čak 300 kamiona materijala, koji je donijela voda Orahovičke rijeke.

Ekrem Imamović za Zenicablog; Foto: E. Imamović & Saradnici Zenicabloga

 

Više na

Posted by Zenicablog on 23. Mart 2016

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno