Nogomet

Jednoglasna odluka: Od iduće sezone igrat će se Superkup Bosne i Hercegovine!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Sarajevu se trenutno održava redovna Skupština Nogometnog saveza Bosne i Hercegovina, a na dnevnom redu našla se i tačkva vezana za Superkup naše zemlje koji će se igrati ponovo nakon više od dvije decenije.

Redovna Skupština NSBiH počela je nešto iza 11 sati u hotelu Hills na Ilidži, a nakon uvodnih obraćanja razgovaralo se o ponovnom igranju Superkupa Bosne i Hercegovine.

Odlučeno je da će se nakon više od 20 godina u našom zemlji ponovo igrati Superkup i da će se klubovi od iduće sezone boriti i za treći trofej.

Odluka da će se od iduće sezone igrati meč Superkupa BiH usvojena je jednoglasno.

Superkup će se igrati po formatu prvak lige protiv pobjednika Kupa BiH. Ovaj meč će se igrati nakon posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva.

To znači da ćemo Superkup BiH gledati već u narednoj sezoni kada će se za ovaj trofej boriti Borac i Zrinjski.

Kako je SportSport ranije najavio utakmica Superkupa najvjerovatnije igrat će se na egzotičnoj destinaciji, a to je Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno