Nogomet

Da li će iz PLBiH ispasti četiri kluba ili će biti razigravanje sa entitetskim prvacima?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu jednoglasno je usvojila odluku o skraćenju Premijer lige.

Od sezone 2025/26. u elitnom razredu bh. fudbala igrat će 10 klubova (Liga 10). Prvobitne informacije “govorile su” da će u predstojećoj sezoni (2024/25) iz elite ispasti četiri posljednjeplasirana tima, a da će u PLBiH ući entitetski prvaci i da ćemo tako dobiti deset učesnika za sezonu 2025/26.

Međutim, sada se pojavila informacija da prvaci entiteta RS-a i Federacije BiH nisu sigurni učesnici Lige 10!?

Naime, u fudbalskim krugovima priča se da će u sezoni 2024/25 iz PLBiH ispasti dvije posljednjeplasirane ekipe (11. i 12. mjesto), a da će timovi koji osvoje 9. i 10. mjesto za Ligu 10 razigravati sa entitetskim prvacima.

Iz FSBiH nismo mogli dobiti potvrdu ove informacije, ali ni demant. Kako nezvanično saznaje Faktor o ovoj temi bi se trebali izjasniti Sektor za takmičenje i Takmičarska komisija, koja bi trebala svoje mišljenje dati Izvršnom odboru FSBiH.

Odluka o tome da li će iz PLBiH u narednoj sezoni ispasti četiri posljednjeplasirana tima ili će timovi koji zauzmu 9. i 10. mjesto razigravati sa entitetskim prvacima bit će objavljena u Propozicijama takmičenja PLBiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.

U sezoni 2025/26, prema ranijim najavama, igrat će se četverokružno, odnosno na rasporedu će biti 36 kola.

Svake naredne sezone, od 2025/26, nadalje, iz PLBiH će ispadati dva posljednjeplasirana tima, a elitu će popunjavati entitetski prvaci, sve dok se ne oformi jedinstvena Druga liga.

Autor: faktor.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno