Naše

Jedna sasvim drukčija priča: Probudi me pucanj topa sa Crkvičkog brda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedna sasvim drukčija priča: Probudi me pucanj topa sa Crkvičkog brda – U proteklih mjesec dana na društvenim mrežama i profilima Zeničana vodila se polemika o povodima, načinu, glasnoći, pa i potrebi označavanja prekida dnevnog ramazanskog posta vjernika, muslimana. I dok je slična tradicija u drugim gradovima pretvorena u turističku atrakciju, a simpatije su bila uglavnom nepodijeljene, Zeničani su kao i većinu stvari, događaja i pojava uglavnom nepotrebno konfrontirali, polemisali, pa i suprostavljali i isključivali.

I dok je sasvim razumljiva i potrebna potreba za dijalogom, na žalost onih koji žele dobro ovom gradu u svakom segmentu, bilo kakva rasprava na ovu temu vodila je u svoju krajnjost, “betoniranje” stavova. Na Zenicablogu smo najavili, predstavili, te medijski propratili samo ispaljivanje, sa nekoliko “live” prijenosa i informacija, koje možete pogledati u arhivi. Nažalost, i naša želja da lijepim fotografijama pokažemo ovaj događaj, bez ikakvog komentara samo uz foto, na društvenim mrežama je pretvarano u izljeve netrpeljivosti prema drukčijem.

Pri kraju smo Ramazana, a jedan od posljednjih iftara obilježavamo jednom drukčijom pričom, preuzetom sa društvene mreže Facebook. I ovu priču mi nećemo komentirati, a pozivamo sve dostojanstvene Zeničane da ne politizuju i ne kvare lijepe dane posvećene vjeri i dobroti, neprikladnim komentarima. Status Zeničanke Mirzade Durmić Pašalić prenosimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija:

– I probudi me pucanj iz topa sa Crkvičkog brda nakon 8-satnog bronhijalnog šoka(bronhospazam), koji sam doživjela za vrijeme rutinske operacije žuci.Meni se čini da sam bila malo ljuta jer sam haman vidjela mog rahmetli oca kako odlazi od mene,,nije bilo riječi a izgleda kao da su se duše ispričale.Kada sam otvorila oči ugledala sam djevojku anđeoske ljepote koja je bdjela nad mojim golim tijelom.

,,Gospođo neka ste se vi nama probudili,,sada ste na šoku B2,bit ćete dobro”.Ja joj kažem,, Probudio me top”,,Subhanallah nekom oznacava prekid posta a nekog budi iz kome.Hvala ljudima čija je bila ideja ovo s topom i onima koji su realizovali ovu ideju.Kada mi je moja porodica ispricala šta su sve prošli za ovih 8 sati moga sna bilo mi ih je žao.

Neki doživljaji ostanu u sjecanju bez obzira u kojoj vrsti kome smo bili.Hvala svima onima koji su mi se javili i poslali poruku,,a hvala i onima koji nisu jer vjerovatno nisu bili upoznati sa situacijom.❤❤❤❤❤Živimo i slavimo život svaki dan.❤❤❤❤



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno