Rekreacija

Jedinstveni, adrenalinski vikend pod nazivom “PREKO VODE DO SLOBODE”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedinstveni, adrenalinski vikend pod nazivom “PREKO VODE DO SLOBODE”

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ Zenica ovog ljeta predstavlja vam peto izdanje projekta PREKO VODE DO SLOBODE. Radi se o jedinstvenom adrenalinskom vikendu kojim mladi ljudi, sportski afirmisani, nastoje približiti i promovisati takav način života i široj javnosti. Sa željom da ovaj Projekat preraste u tradioniconalnu manifestaciju, te sa uspješnom realizacijom istog u 2014., 2015., 2016. i 2019. godini, a zbog velikog odaziva učesnika, nakon dvije godine pauze zbog korone, planirana je ponovna realizacija sa idejom doprinosa povećanju ponude turističko-avanturističkih aktivnosti u vidu planinarenja, raftinga i kampovanja za područje grada Zenice a i šire.

Za svoje članove i sve naše simpatizere nudimo dvije stvari na jednom mjestu i to: PLANINARENJE I RAFTING.

Tokom nezaboravnog vikenda ovog ljeta vodimo vas na središnji dio Dinarida, na planinski masiv u Hercegovini, veliki i ogromni Prenj kojeg okružuju jezera (prirodna i umjetna) Boračko, Jablaničko, Grabovičko, Salakovac kao i rijeke Neretva, Ljuta, Neretvica, Bijela i Drežanka. Nakon uspona na Prenj silazimo na Boračko jezero gdje kampujemo i spavamo u šatorima da bi se u nedjelju ujutro pipremili za rafting na Neretvi sa skiperima sportskog rekreativnog kluba „BOSNA“. Ovo je idelana prilika da osjetite snagu Prenja i Neretve u avgustu mjesecu i iskoristite vikend na jedan sportski način.

Vikend aktivnosti uključuju kampovanje na Boračkom jezeru (spavanje u šatorima), uspon (hiking) na Prenj te rafting na Neretvi. Na ovaj način se promoviše sportski turizam i osvještava domaće stanovništvo o ponudi i ljepotama kojim je bogata Bosna i Hercegovina.

△▼△ INFORMACIJE O IZLETU △▼△:
Datum i vrijeme polaska: Subota, 13.08.2022. godine u 05:00h
▷ Datum i vrijeme povratka: Nedjelja, 14.08.2022. godine u kasnim večernjim satima
Mjesto polaska: PARKING ZENIČKE ARENE
▷ Participacija za članove VEDRA: 105,00 KM
Participacija za članove PSBiH: 110,00 KM
▷ Participacija za nečlanove: 115,00 KM
Participacija za članove JUNIORE:  90,00 KM
▷ Participacija za JUNIORE:  95,00 KM

Broj učesnika ograničen, zato na vrijeme osigurajte svoje mjesto.

△▼ U CIJENU JE URAČUNATO △▼ :
– Prijevoz autobusom Zenica – Boračko jezero – Zenica
– Noćenje u kampu na Boračkom jezeru
– Večera u subotu i doručak u nedjelju
– Vodičke usluge uspona na Prenj
– Rafting na Neretvi

Za više informacija pratite fb i web stranicu Udruženja Vedro, a tu su i redovne dežure, svakog utorka i četvrtka od 18:00-20:00 u prostorijama Udruženja, u Centru za mlade.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno