Rekreacija

Azimuth135: Projekat “Označavanje i uređenje planinarskih staza na planini Smetovi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

⬆️➡️⬇️⬅️ ⭕ Da bi planinarske staze bile označene po Pravilniku o označavanju planinarskih staza Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, uz Knafelcovu oznaku (⭕ i/ili 🇦🇹), radi što boljeg snalaženja planinara u prostoru, moraju sadržavati i odgovarajuće smjerokaze.

Zahvaljujući vještim rukama, stručnom znanju i neumornim mašinama majstora iz De-lima i BPanela, 48 smjerokaza sa daljinarom u kilometrima i prosječnim satima/minutama hoda do naznačenih odredištâ bit će postavljeno na stubove na početnim i krajnjim tačkama trasâ, te na raskršćima dviju i više stazâ na planini Smetovi.

Odmah ćemo uputiti apel da se ove oznake ne pomjeraju ili, još gore, uništavaju, jer mogu donijeti samo dobro narodu ovog kraja.

Projekat “Označavanje i uređenje planinarskih staza na planini Smetovi” provodimo u okviru programa subvencioniranja projekata turističke infrastrukture Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i uz partnerstvo sa Gradska uprava Zenica.

#HodajPravomStazom
#Azimuth135 🧭



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno