Naše

Javni poziv Gradonačelniku: preispitajte čini li “Šapa” krivično djelo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Javni poziv Gradonačelniku Kasumoviću: preispitajte čini li “Šapa” krivično djelo – Na početku javnog obraćanja, jer ne znam drugi način kako brzo doći do čovjeka, želim gradonačelniku i onima koji ovo budu čitali da kažem da sam vlasnik čipovanog i vakcinisanog, sterilisanog psa. Nerijetko sam pomagao i samo udruženje “Šapa”, ali sam to prestao nakon što sam uvidio da oni ne žele riješenje, nego status-quo.

U posljednjih 24 sata mnogo meni poznatih osoba poziva na građanski neposluh koji, ja smatram tako, ima elemente krivičnog ili prekršajnog djela. Sasvim slučajno, jednom rođaku je Šapa prije godinu-dvije poslala policiju na vrata jer je na Facebooku napisao “ma sve to treba pobiti”. Nije vjerovao kad mu je komšinica, pod izgovorom i autoritetom “Šape”, poslala policiju i uvela ga u kaznenu evidenciju. Tada sam i prestao simpatisati “Šapu”, jer smatram da se trebaju baviti zaštitom životinja, a ne proganjanjem onih koji drukčije misle.

Zato sam i zamolio redakciju Zenicabloga da ne objavljuju moj identitet, jer imam dovoljno posla u životu osim da odgovaram na instruisane hajke. A jednu takvu pokrenuli su aktivisti “Šape”, pozivajući na skrivanje, zametanje tragova i privremenu evakuaciju svih pasa lutalica sa ulica, dok “ne prođe opasnost” u vidu njihovog smještanja u Azil u Stranjane.

Šta to znači – povećanje troškova, višestruko umanjenje efekta, a vjerovatno i dodatne tenzije i probleme, pa i agresivnost pasa. Pozivaju se simpatizeri da prave probleme, a to je po meni krivično ili barem prekršajno djelo. Znam ja da su čelnici “Šape” dobro “ugrađeni” u OHR, međunarodne organizacije, pa im i prolazi da javno pozivaju na stranim jezicima na “pisanja i uticaj na vijećnike”, što možete vidjeti u faksimilu jedne takve Facebook stranice.

Dokle više? Nedavno je jedan sugrađanin javno objavio da su prijavljeni na jednoj, objavljuju drugu, a djeluju sa treće adrese. Kome da se onda obrati neki radnik kojeg ovi “Šapoljupci” fotografišu, objave mu puni identitet ili ga popljuju na društvenim mrežama? pozivam gradonačelnika Kasumovića da, u saradnji sa policijom stane u kraj bezakonju.

Naime, proteklih godina “Šapa” je, u saradnji sa vatrogascima i policijom, vršila sterilizaciju “uhvati, steriliši, pusti”. Psi su tretirani u policijskim “maricama”, a sada se govori o “neuvjetnim procesima”, a to što je solidan broj “sterilisanih” kuja dobio potomstvo niko nikada nije komentirao. Očigledno je da je revolt “Šape”, pod krinkom brige o psima, ustvari revolt zbog izgubljene mogućnosti vladanjem nad Azilom, koje bi donijelo narednih 20 godina patnje po ulicama, napada, milionske odštete.

Ponavljam za kraj – ljubitelj sam životinja, ali sam ipak veći ljubitelj mirne šetnje i grada bez pasa lutalica koji mogu, u bilo kojem trenutku, postati agresivni. Da, i ja kao “Šapa” smatram da su za ovo krivi ljudi, ali nisam za to da pas ima status čovjeka, a u državi u kojoj porodilje, demobilisani, RVI, djeca bez roditelja jedva dobijaju naknade nekad i manje od dnevnih potreba jednog psa, ja sam izabrao prioritet, a to su ljudi.

Gospodine Gradonačelniče, provjerite da li je ometanje ovog procesa kojeg ste inicirali i započeli, kažnjivo! Zeničanin. (U prilogu nekoliiko poziva na “djelovanje”)

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno