Info

Javni oglas-licitacija – tri putnička motorna vozila

Prodaja novih automobila u BiH neprestano raste
Prodaja novih automobila u BiH neprestano raste
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na osnovu Odluke Školskog odbora Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica, o prodaji  tri putnička motorna vozila u vlasništvu Autoškole „Mladost“, broj:  342-03/19 od 13.12.2019. godine i instrukcija saglasnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport broj: 10-38-668-1/19 od 17.12.2019. godine, JU Srednja mješovita škola „Mladost“ Zenica, objavljuje:

Javni oglas-licitacija

O prodaji tri putnička motorna vozila putem javnog nadmetanja – licitacije metodom prikupljanja zatvorenih pismenih ponuda

ČLAN 1

(Predmet prodaje)

  • Predmet javnog oglasa je prodaja 3 putnička motorna vozila u vlasništvu Autoškole „Mladost“ putem javnog nadmetanja – licitacije metodom prikupljanja zatovrenih pismenih ponuda.

Javni oglas je podijeljen na lotove.

LOT 1 – Putnički automobil ŠKODA FABIA  6Y

R.b. Naziv marke i tip vozila Reg.oznaka Stanje vozila/Registriran do Godina proizvodnje Početna cijena u konvertibilnim marama (KM)
1. Putničko vozilo:

ŠKODA FABIA

Gorivo:

Benzin

Zapremina motora:

1198

Snaga motora:

40 KW

Boja:

Crvena

Broj šasije:

TMBPW16Y57S451259

Broj motora:

357176

Oblik karoserije:

AA-LIMUZINA

 

T35-J-460 Vozilo korišteno za porebe Autoškole.

 

Broj pređenih kilometara: 135000

 

Rok važenja registracije: 21.07.2020. god.

2007. 3.750,00 KM

LOT 2 – Putnički automobil ŠKODA FABIA  6Y

R.b. Naziv marke i tip vozila Reg.oznaka Stanje vozila/Registriran do Godina proizvodnje Početna cijena u konvertibilnim marama (KM)
1. Putničko vozilo:

ŠKODA FABIA

Gorivo:

Benzin

Zapremina motora:

1198

Snaga motora:

40 KW

Boja:

Crvena

Broj šasije:

TMBPW16Y07S451234

Broj motora:

354134

Oblik karoserije:

AA-LIMUZINA

 

T35-J-458 Vozilo korišteno za porebe Autoškole.

 

Broj pređenih kilometara:

131309

 

Rok važenja registracije: 21.07.2020. god.

2007. 3.500,00 KM

LOT 3 – Putničko vozilo ŠKODA FABIA  6Y

R.b. Naziv marke i tip vozila Reg.oznaka Stanje vozila/Registriran do Godina proizvodnje Početna cijena u konvertibilnim marama (KM)
1. Putničko vozilo:

ŠKODA FABIA

Gorivo:

Benzin

Zapremina motora:

1198

Snaga motora:

40 KW

Boja:

Crvena

Broj šasije:

TMBPW16Y17S451260

Broj motora:

357174

Oblik karoserije:

AA-LIMUZINA

 

T35-J-461 Vozilo korišteno za porebe Autoškole.

 

Broj pređenih kilometara:

128868

 

Rok važenja registracije: 21.07.2020. god.

2007. 3.750,00 KM

ČLAN 2.

(Način prodaje)

  • Prodaja vozila se vrši metodom javnog nadmetanja putem zatvorenih pisanih ponuda.

2.2 Vozilo se prodaje po načelu „viđeno-kupljeno“, te kupac nema pravo na naknadne prigovore i reklamacije po pitanju kvaliteta, stanja, funkcionalnosti, izgleda, skrivenih ili drugih eventualnih nedostataka motornog vozila.

2.3. Kriterij za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najviša ponuđena cijena za navedeno motorno vozilo, koja ne može biti manja od početne prodajne cijene/vrijednosti vozila.

ČLAN 3.

(Pregled vozila)

3.1. Vozilo koje je predmet prodaje može se pogledati u dvorištu Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica, svakim radnim danom u periodu od 13:00 do 14:00, počev od dana objave postupka likvidacije, pa do krajnjeg datuma za dostavu ponuda, uz prethodnu najavu (kontakt osoba: Adnan Kobić, telefon: 061-259-550)

ČLAN 4.

(Pravo sudjelovanja)

4.1. Pravo sudjelovanja u postupku javnog nadmetanja – licitacije imaju sva pravna i fizička lica koja prije utvrđenog roka za licitaciju izvrše uplatu depozita u iznosu od 250 KM po ponuđaču .

4.2. Uplata depozita vrši se na blagajni SMŠ „Mladost“ u vremenu od 10:00 do 14:00, svaki radni dan, do krajnjeg datuma za dostavu ponuda, na I spratu, u kancelariji uprave škole.

4.3. Novčani iznos položen na ime depozita vratit će se onim ponuđačima koji ne budu izabrani kao najpovoljniji u roku do 2 (dva) dana od dana otvaranja ponuda, na blagajni SMŠ „Mladost“, uz prezentiranje dokaza o uplati depozita.

4.4. Pravo sudjelovanja u postupku licitacije nemaju zaposlenici SMŠ „Mladost“, kao ni članovi njihove uže porodice.

ČLAN 5.

(Sadržaj Ponude)

5.1. Ponuda za svaki lot se pakuje odvojeno, u posebnoj koverti, sa naznakom naziva lota za koji se predaje.

5.2. Ukoliko ponudu dostavlja fizičko lice, Ponuda mora da sadrži sljedeće dokumente:

  • popunjen i potpisan Obrazac za cijenu ponude
  • kopiju dokaza o uplaćenom depozitu
  • ovjerenu kopiju identifikacijskog dokumenta
  • potvrdu banke o aktivnosti računa

5.3. Ukoliko ponudu dostavlja pravno lice, Ponuda mora da sadrži sljedeće dokumente:

  • popunjen, potpisan i pečatom ponuđača ovjeren Obrazac za cijenu ponude
  • ovjerenu kopiju izvoda iz sudskog registra (ne stariju od tri mjeseca od roka da dostavu ponude)
  • kopiju potvrde od registrcaciji (JIB)
  • potvrdu banke o solventnosti računa
  • kopiju dokaza o uplaćenom depozitu.

5.4. Ponuđene cijene treba da budu iskazane u konvertibilnim markama (KM) i cijelim brojevima, bez decimala.

5.5. Cijena ponude dostavlja se na Obrascu za cijenu ponude, koji se nalazi u prilogu ovog oglasa.

5.6. Ponudu mora potpisati podnosilac ponude, a ukoliko je ponuđač pravno lice, ista mora biti ovjerena pečatom pravnog lica.

5.7. Prihvatljivom ponudom se smatraju one koje sadrže sve elemente od tačke 5.1. do 5.6.

ČLAN 6

(Dostavljanje Ponude)

6.1. Ponuda treba biti otkucana ili napisana neizbrisivom tintom.

6.2. Ponuđač dostavlja ponudu u originalu u zatvorenoj koverti. Ukoliko ponuđač izlazi na više lotova, Ponuda za svaki lot se dostavlja u odvojenim kovertama. Na koverti mora biti naznačen naziv i adresa Kupca, naziv i adresa ponuđača u gornjem lijevom uglu, broj protokola i naziv postupka, te naznaka „NE OTVARATI“.

6.3. Krajnji rok za dostavu ponuda je 06.01.2020. godine do 12:00 sati.

6.4. Sve ponude koje pristignu nakon navedenog vremena, bez obzira kada i na koji način su poslate, kao i ponude čija je cijena niža od utvrđene početne, neće biti uzete u razmatranje.

6.5. Ukoliko ponuđač želi povući svoju ponudu, to će uraditi na osnovu pismenog zahtjeva i do momenta javnog otvaranja ponuda, te će mu biti vraćena neotvorena. Ponuđač neće moći povući svoju ponudu ukoliko je Komisija započela javno otvaranje prispjelih ponuda

ČLAN 7

(Postupak javnog nadmetanja)

7.1. Javno otvaranje ponuda održat će se u prisustvu zainteresiranih ponuđača dana 07.01.2020. godine u zbornici SMŠ „Mladost“ Zenica, sa početkom u 17:00 sati.

7.2.Otvaranju ponuda mogu prisustvovati ponuđači i predstavnici pravnih osoba koji su ovlašteni za sudjelovanje u postupku licitacije, uz predočavanje ovlaštenja, odnosno punomoći.

7.3. Postupak nadmetanja – licitacije počinje registracijom ponuđača koja podrazumijeva provjeru identiteta podnositelja ponude, zakonskog zastupnika ili punomoćnika.

7.4. Predsjednik Komisije otvara prispjele ponude, čiji se sadržaj unosi u listu ponuđača koja sadrži: naziv ponuđača, redni broj ponude po prispjeću, ponuđeni iznos i prihvatljivost ponude.

7.5. Ponude koje ne ispunjavaju tražene zahtjeve iz javnog oglasa neće biti uzete u razmatranje.

7.6. Ponude sa cijenom ispod početne neće biti uzete u razmatranje.

7.7. Nakon otvaranja pravovremeno pristiglih ponuda, javno se priopćavaju ponuđene cijene, te se utvrđuje lista ponuđača koji su ponudili istu ili višu cijenu od utvrđene početne cijene, počevši od ponuđača sa najvišom ponuđenom cijenom.

7.8. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu cijenu, koja je ujedno i najviša cijena, pobjednikom javnog nadmetanja bit će proglašen ponuđač koji je po datumu i vremenu ranije dostavio ponudu na protokol SMŠ „Mladost“ Zenica.

7.9. U slučaju prijave samo jednog ponuđača, SMŠ „Mladost“ Zenica će s istim zaključiti Ugovor (pod pretpostavkom uredne dokumentacije).

7.10. Ukoliko se na javni poziv za prodaju putničkih vozila ne prijavi nijedan zainteresirani ponuđač, SMŠ „Mladost“ će izvršiti novo raspisivanje javnog oglasa za prodaju, uzimajući u obzir da početna/procijenjena vrijednost prethodnog nadmetanja može biti umanjena maksimalno do 10%.

ČLAN 8

(Obaveze Kupca – Ponuđača)

8.1. Po završetku postupka javnog nadmetanja, SMŠ „Mladost“ će zaključiti kupoprodajni ugovor sa odabranim ponuđačem u roku od  7 (sedam) dana i istom će biti vraćen uplaćeni depozit na blagajni Škole, uz prezentovanje dokaza o izvršenoj uplati punog licitiranog iznosa za kupovinu vozila.

8.2. Ako ponuđač ne pristupi sklapanju ugovora o kupoprodaji, ili ukoliko nakon zaključenja ugovora odustane od njegove realizacije, uplaćeni depozit mu neće biti vraćen. U tom slučaju SMŠ „Mladost“ ugovor dodjeljuje prvom narednom ponuđaču sa liste uspješnih ponuđača.

8.3. Odabrani ponuđač je dužan da za kupljeno putničko vozilo izvrši uplatu punog iznosa kupoprodajne cijene (uvećana za PDV) u roku od 7 (sedam) dana od dana obostranog potpisivanja ugovora,  sa naznakom svrhe uplate „Kupovina putničkog vozila SMŠ „Mladost“  po sljedećim instrukcijama:

Naziv banke: ASA Banka

Broj računa: 1340100000001672

Vrsta prihoda: 722631

Budžetska organizacija: 2203028

Poziv na broj: 2290000000

8.4. Po izvršenoj provjeri uplate kupoprodajne cijene na ime kupovine predmetnog vozila, prodavatelj će telefonskim putem obavijestiti kupca o primitku sredstava na račun, a kupac je dužan preuzeti vozilo koje se nalazi na poligonu SMŠ „Mladost“ u Zenici, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema obavještenja o izvršenoj uplati.

8.5. Troškove poreza, prijenosa vlasništva, transporta i ostale troškove snosi kupac.

8.6. Prodavatelj neće davati garanciju u pogledu stanja, funkcionalnosti, izgleda i kvaliteta skrivenih ili drugih nedostataka.

ČLAN 9

(Žalbeni rok)

9.1. Žalba na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača se može izjaviti Prodavcu u roku od 2 (dva) dana od dana donošenja Odluke.

ČLAN 10

(Dodatne informacije)

10.1. Tekst ovog javnog oglasa biće objavljen na web stranici škole, u listovima  „Naša riječ“ i „Dnevni avaz“ , na web portalu „Zenicablog“.

10.2. Obrazac za cijenu ponude može se preuzeti na web stranici škole  [email protected] ili na protokolu SMŠ „Mladost“ Zenica.

Sve dodatne informacije ponuđači mogu dobiti na kontakt telefon naveden na prvoj stranici dokumentacije.

Srednja mješovita škola “Mladost” Zenica
Bilmišće 69 Zenica

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno