Zenica

Javna rasvjeta u Vrandučkoj ulici

Javna rasvjeta u Vrandučkoj ulici
Javna rasvjeta u Vrandučkoj ulici

Javna rasvjeta u Vrandučkoj ulici- Svečano je bilo juče u Društvenom domu mjesne zajednice Donja Gračanica,a povod je konačno uvođenje javne rasvjete u Vrandučku ulicu,saobraćajnu žilu kucavicu Gračaničkog sliva.

Po prvi put, Vrandučka ulica u Donjoj Gračanici dobila je javnu rasvjetu.Ova gusto naseljena mjesna zajednica sa velikim brojem učenika koji nastavu pohađaju u Peharama,vapila je za ovim elementom komunalnog standarda već dugi niz godina.Omer Pojskić novi je agilni predsjednik ove mjesne zajednice.

Kaže kako je projekat uvođenje ulične rasvjete Gradska uprava odobrila ove godine ali da je realizacija kasnila zbog nedostatka sredstava.Umjesto da čeka da se nekim čudom stvore,Pojskić je mještane pozvao da vlastitim sredstvima ubrzaju projekat,kojeg je realizovalo Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata koje trenutno obavlja poslove održavanja javne rasvjete na području grada
Uvođenje javne rasvjete u dijelu Vrandučke ulice dio je opsežnijeg projekta kojeg realizuje gradska uprava a u kojem su prioritet gradske ulice.

Ipak,kako ističe Nebojša Nikolić,predsjedavajući Gradskog vijeća,dio preostalih sredstava i repromaterijala usmjerava se i ka prigradskim mjesnim zajednicama.

Dvije LED lampe iskorištene su i za osvjetljavanje prostora oko Društvenog doma u Donjoj Gračanici.On je jedan od najvećih na prostoru grada i čelnici mjesne zajednice imaju ozbiljne planove da ga učine mjestom koje će rekreirati muzički i kulturni život ne samo u ovom naselju nego i Zenici.

rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem