Info

Japan je zemlja s najdužim životnim vijekom

Japan je zemlja s najdužim životnim vijekom
Japan je zemlja s najdužim životnim vijekom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Japan je zemlja s najdužim životnim vijekom- U suštini, ljudi širom svijeta žive dugo. Međutim, na listi zemalja s najdužim životnim vijekom ubjedljivo su prvi Japanci, dok Amerikanci dosta zaostaju.

Iako su Sjedinjene Američke Države jedna od najbogatijih i najutjecajnijih zemalja svijeta, kada je riječ o životnom vijeku Sjedinjene Države uveliko zaostaju. Razlog je to što Amerikancima fizička aktivnost i nutricionizam nisu prioritet.

Za razliku od Amerike mnoga istraživanja pokazuju da je Japan, nakon Drugog svjetskog rata, doživio najbrži porast životnog vijeka. Uz prosječan životni vijek od 82 godine, japansku dugovječnost ilustrira vježbanje, zdrava ishrana i održavanje društvenih veza. Gojazni u Japanu čine 3,1 posto ukupnog broja stanovnika, dok je u Americi taj broj 33,9 posto.

Zahvaljujući japanskoj ishrani, koja se uglavnom sastoji od svježeg povrća, riže i ribe, Japanci nisu debeli. Japanci također mnogo hodaju.

Uostalom, dovoljno je uporediti procenat gojaznih stanovnika Japana sa Amerikom i sve je odmah mnogo jasnije.

Činjenica da Japan, ali i mnoge druge zemlje, troše manje nego SAD na zdravstvenu zaštitu, a žive duže pokazuje da Amerikanci moraju nešto poduzeti i promijeniti svoje prioritete i životne navike.
(Vijesti.ba / Klix.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno