Info

Januarske penzije od petka

Isplata penzija za mjesec januar počeće u petak, 6. februara, saopćio je Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje.  Penzije ostvarene temeljem Zakona o PIO, biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni.  U skladu s tim, najniža penzija iznosi 326,17 KM, zagarantovana 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.
Penzije ostvarene na osnovu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca domovinskog rata biće obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za januar, s uračunatim troškovima, iznose oko 153 miliona KM. 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi