Ljudi

Jan Bulajić učenik generacije OŠ “Musa Ćazim Ćatić”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jan Bulajić učenik generacije OŠ “Musa Ćazim Ćatić”- Oni su ponos naše škole

Učenici koji su u toku osnovnog školovanja u svim razredima imali sve zaključne odlične ocjene i primjerno vladanje te puno ostvarenih rezultata na takmičenjima su:

1. Bulajić Jan
2. Mujkanović Džejna
3. Terzić Ajna
4. Strika Nejra
5. Brković Bakir
6. Karić  Elman
7. Hodžić Belma

Prvi među jednakima je Jan Bulajić – učenik generacije

Rođen sam 26.1.2007. godine u Zenici. Od prvog razreda pohađam Osnovnu školu “ Musa Ćazim Ćatić “ ,čiji sam učenik generacije u školskoj 2021/2022. godini. U toku svog devetogodišnjeg školovanja ostvario sam odličan uspjeh u svim razredima sa prosječnom ocjenom 5,00 i primjernim vladanjem.

Učestvova sam u radu sekcija iz matematike i fizike, kao i u sportskim sekcijama naše škole i debatnom klubu.Učestvovao sam se na školskim i gradskim takmičenjima iz matematike i fizike gdje sam ostvario zapažene rezultate. Na Malim olimpijskim igrama sa košarkaškom ekipom škole ostvario sam plasman u finale. Na istom takmičenju u kategoriji skijanja dugi niz godina ostvarivao sam vrhunske rezultate.

Redovan sam učesnik i izvanškolskih aktivnosti. Dugogodišnji sam član Škole stranih jezika “ Step by step “ na kursevima engleskog i njemačkog jezika.

Od malih nogu posvećen sam sportu. Bio sam jedan od prvih članova Sportskog društva “ Winer “ i član Ski kluba “ Ze 2010. “. U Košarkaškom klubu “ Kengur “ prošao sam sve selekcije, od predpionira do kadeta sa kojima sam ostvario vrhunske rezultate na državnom i međunarodnom nivou.

Osim truda i zalaganja sa moje strane, veliku podršku sam imao od svojih roditelja i brata, moje razrednice Azre Hakanović, učiteljice Amire Hodžić, ostalih nastavnika i nastavnica i mog IX a. Hvala im svima

U toku svog školovanja uvijek sam se trudio biti, ne samo dobar učenik, nego prije svega dobar drug i dobra osoba.

Moj životni moto je: ”Sve se dešava s razlogom, a poštenje, trud i rad na kraju se uvijek isplate.“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno