Ostali sportovi

Izvučene grupe Ramazanske lige u futsalu 2019.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izvučene grupe Ramazanske lige u futsalu 2019. – U ponedjeljak 29.4.2019. u Press prostoru Arene «Husejin Smajlović» su izvučene grupe predstojeće Ramazanske Lige u Futsalu 2019. Izvlačenju su prisustvovali predstavnici ekipa i medija. Prijavljeno je ukupno 18 ekipa a format takmičenja će se sastojati iz prve – grupne faze gdje će se 18 ekipa kroz 6 grupa takmičiti za prolaz u knock out fazu.

Svaka grupa broji 3 ekipe a prolaz osigurava plasman na jedno od prva dva mjesta a nakon grupne faze već određene putanje će voditi plasirane ekipe do finalne grupe. Finalna grupa će brojati 3 ekipe između kojih će se odlučiti najbolja odnosno prvak Ramazanske lige u futsalu 2019.

Najbolje ekipe i pojedince očekuju vrijedne nagrade a nepredvidljiv teren turskog parka obećava uzbudljive susrete tokom trajanja čitave lige.

Donosimo vam raspored grupa:

Grupa A:

  1. Pridražići
  2. Trgovišće
  3. Jalija

Grupa B:

  1. Blatuša
  2. Hadžimazića Han
  3. Obrenovci

Grupa C:

  1. Čaršija
  2. Donja Vraca
  3. Prvoplasirana ekipa Juniorske Lige

Grupa D:

  1. Gornja Zenica
  2. Ensar
  3. Sejmen

Grupa E:

  1. Potok
  2. Lokvine
  3. Tristo

Grupa F:

  1. Nur Han
  2. Donja Gračanica
  3. Drugoplasirana ekipa Juniorske Lige

Nakon završetka grupne faze igraju se knock out utakmice a evo puta ekipa do završne faze:

Prva ekipa završne grupe će se dobiti iz:

Prvoplasirani grupe A i drugoplasirani grupe B a pobjednik igra protiv pobjednika iz susreta Prvoplasiranog grupe E i drugoplasiranog grupe F.

Druga ekipa završne grupe će se dobiti iz:

Drugoplasirani iz grupe A igra sa prvoplasiranim iz grupe B a pobjednik igra sa pobjednikom susreta Prvoplasiranog grupe C i drugoplasiranog grupe D.

Treća ekipa završne grupe će se dobiti iz:

Drugoplasirani grupe C igra protiv prvoplasiranog iz grupe D a pobjednik igra protiv pobjednika iz utakmice Drugoplasiranog iz grupe E i prvoplasiranog iz grupe F.

Takmičenje počinje prvi petak u Ramazanu 10.05. a sve vijesti možete pratiti putem digitalnih kanala komunikacije MNK Calp www.mnkcalp.com, www.facebook.com/mnkcalp i www.instagram.com/mnkcalp kao i kroz lokalne i regionalne medije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno