Ostali sportovi

FOTO: Uspješan nastup kata tima iz ZDK saveza na Balkanskom prvenstvu u Čačku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uspješan nastup kata tima iz ZDK saveza na Balkanskom prvenstvu u Čačku – U Čačku (Srbija), 26. i 27. aprila 2019.godine održano je 21. Balkansko prvenstvo u karateu za senioru. Prvenstvo je okupilo takmičare iz 11 zemalja.

U sastavu seniorske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je nastupila na prvenstvu uzela je učešće ekipa sastavljena od djevojaka iz karate saveza ZeDo kantona. Ekipu su sačinjavale Leonora Jakić, Matea Radić, članice KK „Viktorija“ Žepče i Lejla Begić, članica KK „Internacional“ Zenica. Naša reprezentacija zauzela je treće mjesto. Valja istaći da djevojke koje su predstavljale Bosnu i Hercegovinu su daleko najmlađe u ovoj kategoriji jer su svojim godinama tek stekle pravo nastupa u U21 rerezentaciji.

Karate savez Ze Do kantona čestita svim reprezentativcima, trenerima i salektorima na osvojenim medaljama. Nadamo se da će ovo biti još jači podstrek za rad KS ZeDo kantona, klubova i takmičara, kao i smjernica klubovima koji se još dvoume oko ulaska u Savez, da se priključe i pomognu da ovaj sport koji okuplja najviše djece na nivou kantona, svojim ulaskom u Savez pojačaju konkurenciju i pomognu da vratimo karate na nivo koji to naš kanton zaslužuje.

Upravni odbor KS ZeDo kantona

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno