Zločini

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga – Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica J.I., rođenog 1995. godine, iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 08.02.2019. godine, izvršen je pretres stana na jednoj lokaciji na području Grada Zenica. Tačnije, izvršen je pretres stana u ulici Čurukovića put, vlasništvo navedenog lica. Izvršenim pretresom pronađeno je slijedeće:

 

  • jedna tzv. mrvilica biljne materije,
  • jedna digitalna vaga za precizno mjerenje,
  • upakovana biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 873,50

grama,

  • četiri upakovana sadržaja praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu

težine 43,35 grama.

Sporna materija je fotografisana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice J.I. lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno