Zločini

Izvršenim pretresom pronađena opojna droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica A.N. i A.N., koja se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 07.10.2015. godine, u mjestu Hajkovići, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koriste navedena lica, kojom prilikom je pronađeno:

– biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, ukupne bruto težine 153,85 grama, i
– dva paketića od alu folije u kojima se nalazilo devet sjemenki koje asociraju na sjemenke indijske konoplje.

Pronađena materija i sjemenke su izuzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica: A.N., rođenog 1971. godine, i A.N., rođenog 1981. godine, oba iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno