Nogomet

Izraelci pred suspenzijom, bez utakmice u Zenici?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna federacija Izraela nalazi se pred suspenzijom od strane Svjetske nogometne federacije (FIFA). Suspenzija bi mogla uslijediti zbog diskriminacije palestinskih nogometaša na okupiranim područjima. “Nadam se suspenziji Izraela. Vjerujem da će se 29. svibnja na Kongresu u Zurichu donijeti takva odluka. Oni ponižavaju naše igrače, nasilno se ponašaju i to treba da se kazni”, rekao je Jibril Rajoub iz Nogometnog saveza Palestine. S druge strane je za britanski Guardian Rotem Kamer iz izraelskog Saveza odbio sve navode o diskriminaciji palestinskih igrača.

“Ne treba miješati političke i sportske stvari. Prijedlog o suspenziji je neosnovan i to ne bi trebalo biti na Kongresu FIFA-e. Mislim da nogomet treba ujediniti ljude, a ne biti oružje”, rekao je Kamer za Guardian. Ako Izrael bude suspendiran na Kongresu 29. maja utakmica u Zenici 12. juna protiv reprezentacije BiH neće biti odigrana, a ni klubovi iz ove zemlje neće moći igrati europske utakmice.

(Dnevni list)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno