Zenica

IZLOŽBA ROCK DREAMS – Caffe Bar Gallery ŠIBICA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je u Caffe Bar Gallery ŠIBICA otvorena izložba Rock Dreams autora Hilme Kahrića Hilsa, Milenka Šećerovića i Dragoljuba Marića.U postavci su djela sa rock art kompozicijama stvarana tehnikom ulja na platnu i kombinovanim slikarskim tehnikama.

Ovom izložbom autori kroz likovne forme podsjećaju na vrijeme kada je rock muzika ujedinila sve mlade generacije u svijetu i slobodarski duh koji je bio prisutan u svim oblastima života.Na platnima su figurativno predstavljene rock legende sa koloritom i emocijama koje su prepoznatljive kod svakog autora.Izložba je pobudila veliki interes ljubitelja rock art umjetnosti koji su osim iz Zenice došli iz drugih gradova regiona i inostranstva.

Ukupan umjetnički dojam ove izložbe uveličali su i Hisam Jusufović Hiso i rock grupa The Ćeif koji su svirali rock balade i muziku sa ex yu rock scene.Organizator izložbe je agencija MerisCon ART Design iz Frankfurta koja promoviše umjetnike iz BiH u evropi uz veliku podršku generalnog menadžera Harija Maslića.

Izložba će za posjetioce biti otvorena  tokom mjeseca juna.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno