Kultura

Izložba ‘Nedovršeni svijet’ Adnadina Jašarevića izložena u Muzeju grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Muzeja grada Zenica Adnadin Jašarević sinoć je na led-ekranima u izložbenom prostoru te ustanove predstavio vlastitu izložbu stripa, koja nosi naziv “Nedovršeni svijet”.

Izložba je nastala kao grafička adaptacija njegovog istoimenog romana, objavljenog izvorno 2002. godine za strip.

– Ovo je priča o Sanjaču, dječaku Morinu, koja je ispripovijedana, nacrtana u svijetu koji je nemoguće dovršiti te koji nastaje i nestaje sanjanjem – kazao je Jašarević, koji je poznati i nagrađivani zenički pisac i pjesnik.

Pustolovinu toga dječaka, kroz Nedovršeni svijet, autor je obojio “titanskim sukobom sila dobra i zla”, odnosno sila stvaranja i sila uništavanja, skladajući je u maniru pikarskog romana.

– Pustolovine se nižu u ambijentima, u najmanju ruku, fantastičnim – ispod Crvotočnih planina, na lebdećim planinama, u društvu nomadskih šuma, pod zaštitom Svjetlokamena ili plemena Budnih…- naglasio je Jašarević.

Riječ je, dodao je, o stotinu stranica stripa u boji, koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ova je grafička novela već predstavljena u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno