Kultura

Izložba fotografije „BiH i evropska mladost“

Izložba fotografije „BiH i evropska mladost“
Izložba fotografije „BiH i evropska mladost“
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba fotografije „BiH i evropska mladost“- Nakon Zenice i Mrkonjić Grada, Foto-art izložba “BiH i evropska mladost”, u saradnji sa MerisCon Art-om, stiže u Sarajevo.

Hari Maslić pripada onoj grupi kreativnih fotografa-umjetnika koji su skloni da orkestriraju i koreografiraju strukturu fotografije kako bi realizirali jednu kreativnu ideju ili poruku; u slučaju ovog umjetnika to je sam život, ili još bolje rečeno to je najljepši dio života – to je mladost.

U beskrajnom proticanju momenata, on je za koreografiju svojih slika odabrao momente mladosti ljudskog života; u režiranim fotografijama vidi se ljubav i posvećenost autora za njegovu ideju kao i njegova očaranost mladalačkom radošću, bezbrižnošću i osmijehom. Hariju Masliću je uspjelo da stvori ideje koje mu pomažu da uhvati pravu bit svog subjekta.

Mladost – grupe vedrih i nasmijanih djevojaka i mladića u koreografisanim fotografijama – ne samo da prenosi snažne emocije na posmatrača nego svojom izvorskom svježinom, razigranošću i čistoćom provocira u njemu poistovjećivanje i sjećanje na vlastitu mladost; u bilo koje okruženje da autor ove krasne Izložbe stavi svoj idejni subjekt –priroda ili sterilni objekti istorijske prošlosti ili sadašnjosti – on okruženju u koji je stavljen daje novo značenje, novi sadržaj, novu priču.

Kroz svoje orkestrirane fotografije, Hari Maslić nudi snažan fizički podsjetnik sjećanju na naše individualno djetinjstvo – na našu vlastitu mladost. Stoga je posjeta Izložbi ovog specifičnog i kreativnog umjetnika-fotografa nešto za što vrijedi naći vremena – kaže poznati umjetnik, kritičar i pisac Josip Svoboda.

Postavka ce biti otvorena od nedelje, 17. aprila 2016. do 24. aprila 2016. u galeriji Sa- mostana Sv. Ante u Sarajevu, sa početkom u 18:00 sati. Otvorenje ce moderirati književ- nik, pisac i slikar Miroslav Pilj. Uz popratni program, izložbu ce uljepšati i brojni ugledni gosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno