Kultura

Izložba “Domovina u srcu” 9. aprila u Muzeju grada Zenice u 18h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba “Domovina u srcu” 9. aprila u Muzeju grada Zenice u 18h – Domovina u srcu je dokumentarna izložba koja ilustruje razvoj I djelovanje oružanih/odbrambenih snaga Bosne i Hercegovine od srednjeg vijeka do danas. Kako je riječ o važnom faktoru u održanju integriteta BiH kroz minulih pola milenijuma, čak i u periodima kada su se Bošnjaci borili pod zastavom okupatora.

Drugi segment izložbe predstavlja pješadijsko naoružanje iz minule agresije na BiH, od 92-95., koje zorno ilustruje, počev od prvih, sklepanih amaterskih modela, za nužnu samoodbranu, do starih modela iz II svjetskog rata, te pslijeratnih modernijih itd… Izložićemo stotinu dugih cijevi.

Treći segment izložbe predstavljaju ratne zastave bh brigade.

Izložbu ćemo obogatiti multimedijalnim sadržajima, a koristićemo za njeno predstavljanje povodom Dana OS BiH sve muzejske izložbene prostore.

POVODOM DANA ARMIJE

OTVORENJE IZLOŽBE DOMOVINA U SRCU

09. APRILA, 18.00 SATI U MUZEJU GRADA ZENICE

ORGANIZATOR: II renđerski pješadijski puk OS BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno