Info

Izgledi vremena do 25. oktobra – Promjenjivo vrijeme s povremenom kišom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zadnjih dana u Bosni i Hercegovini temperature zraka bile su znatno niže u odnosu na temperature zraka za ovo doba godine. Zabilježene su veće količine kiše, a snijeg je zabijelio najveće bh. planine.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda i u naredna dva dana ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Preovladavat će oblačno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Na planinama moguć je i slab snijeg.

Od četvrtka, 14. oktobra, prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Uz prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, doći će i do blagog pada temeprature zraka.

Više sunčanih intervala moguće je na krajnjem jugu zemlje. Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 2 do 8 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviše dnevne temperature između 7 i 12, u Hercegovini do 15 stepeni.

U periodu od 18. oktobra pa do kraja prognoznog perioda očekuje se promjenjivo vrijeme s povremeno slabom kišom. Na jugu zemlje promjenjivo oblačno i djelimično sunčano.

Temperature zraka u blagom porastu. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 5 i 10 u Bosni, do 14 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 11 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 18 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno