Zenica

Izet ef. Čamdžić ovog petka gost u džematu Varošište, a u ponedjeljak u džematu Nova Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izet ef. Čamdžić ovog petka gost u džematu Varošište, a u ponedjeljak u džematu Nova Zenica – U petak 04.maja u džematu Varošište kod Vranduka gost predavač će biti Izet ef. Čamdžič, glavni imam MIZ Zavidovići, na manifestaciji pod nazivom „ U susret Ramazanu“. Manifestacija će se održati poslije Akšam-namaza (20,01 sat) u novosagrađenoj džamiji na Varošištu, koje se nalazi oko 1,5 km nizvodno od Vranduka.

U programu još učestvuju: Hfz. Husejn ef. Čajlaković, mr. Salih ef. Meštrovac, Ramiz ef. Redžić, Amar ef. Efendić, Ibrahim Bilčević, Ahmed Alili i Sinanudin Smriko.

Inače, kamen temeljac za izgradnju ove džamije postavljen je 31.jula 2015.godine, a svečano otvorenje ove novosagrađene džamije u džematu Varošište obavljeno je 09.septembra 2017.godine.

U ponedjeljak 07.maja Izet ef Čamdžić će biti gost predavač u džematu Nova Zenica, na temu povodom Dana džamija, uz mevludski program koji će izvesti studenti IPF-a Zenica.

I ova manifestacija će se održati poslije Akšam namaza (20,05 sati) u džamiji Bosna u Novoj Zenici.

Tim povodom na oficijelnoj facebook stranici džemata su objavili:

– Zadovoljstvo nam je pozvati vas na prigodan program u našem džematu, koji će ako Bog da biti upriličen 07.05.2018. godine poslije akšam namaza. Dakle, povod je dvostruk, Dan džamija i dolazak najdražeg nam gosta – mubarek Ramazana, jer džamija i Ramazan su blisko vezani pojmovi u našim životima. Pored mevludskog programa koji će izvesti studenti IPF-a u Zenici, kao centralni dio programa je zamišljeno predavanje, jednog od trenutno najaktivnijih imama na našim prostorima, prof. Izeta ef. Čamdžića, glavnog imama MIZ Zavidovići. Dobro nam došli!

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno