Ostali sportovi

Izbor najboljeg sportiste BiH

Izbor najboljeg sportiste BiH 15. decembra u Sarajevu
Izbor najboljeg sportiste BiH 15. decembra u Sarajevu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izbor najboljeg sportiste BiH- U Svečanom salonu zgrade Radio televizije Bosne i Hercegovine je pod predsjedavanjem Refika Šabanadžovića održana k sjednica žirija 15. izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji Nezavisnih novina i BHRT-a.

Kao i do sada nagrade će biti dodijeljene u kategorijama najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportiskinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno djelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide. Bit će uručena i nagrada publike o čemu će odlučiti čitaoci printanog i elektronskog izdanja Nezavisnih novina.

Šabanadžoviću će u “skeniranju” najboljih među najboljima pomagati i ostali članovi žirija, ugledni sportisti i sportski radnici, te predstavnici bh. medija.

– Meni je zadovoljstvo da sam u ovako cijenjenom društvu i da imam priliku selektirati najbolje pojedince i sportske kolektive na jednoj ovako respektabilnoj manifestaciji. Mislim da se pokazalo da su i moji prethodnici ranijih godina zajedno sa ostalim članovima žirija odradili pravi posao, uvijek su nagrade odlazile u prave ruke, pa će tako siguran sam biti i sada. Učinit ćemo sve da prepoznamo i proglasimo najboljima one koji to zaista i zaslužuju svojim rezultatima – istakao je Šabanadžović.

Osvrt na historijat jednog od najznačajnijih sportskih projekata u našoj zemlji, napravio je Adnan Ljubović, urednik sportskog programa Bh. radija 1 i potpredsjednik ovogodišnjeg žirija.

– Ponosni smo što ove godine slavimo jubilej. Svake godine se podsjećamo na početak priče izbora sportiste koji je bio neizvjestan i malo je onih koji su tada mogli predvidjeti i nadati se da će to trajati tako dugo. Istrajali smo, trajemo i nadam se da ćemo i ubuduće biti još bolji. Ova manifestacija izrasta u najrespektabilniju i najrelevantniju ovakve vrste – istakao je Ljubović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tradicionalno pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH, partner je Olimpijski komitet BiH, a podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Svečana manifestacija 15. izbor najboljeg sportiste BiH bit će održana 15. decembra u Kongresnom centru hotela „Terme“ na Ilidži u 20 sati, uz direktan prenos na BHT 1.

Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno