Ostali sportovi

Club 072 slavio protiv Hambonea u derbiju

Bowling liga BIH
Bowling liga BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Club 072 slavio protiv Hambonea u derbiju kola – Osmo kolo otvoreno je u utorak susretom između ekipa Strike i Pio/Mio. Nešto lakši posao bio je pred igračima Strike-a, te su tako slavili ubjedljivo sa 10:0, dok su se u drugom susretu sastali Zenikom i Dalcom. Prva dva seta u tom susretu završavaju nerješeno uz solidnu prednost u čunjevima za ekipu Zenikoma, dok u trećem i četvrtom nisu prepuštali ništa slučaju, te su tako Zenikomovi igrači u konačnici slavili rezultatom 8:2.

Srijedu su po treći put za redom otvorili igrači Minexa, a ovaj put prepreka im je bila ekipa Time-outa. Time out je u velikom zaletu, te su tako i ovaj put kao i u prethodnih šest kola slavili. U prva dva seta su poveli sa 4:0, te su stvorili skoro pa nedostižnu prednost od 250+ čunjeva, tako da je ostatak meča bio samo puka formalnost. Uspjeli su Minexovci dobiti treći set, ali četvrti ponovo pripada igračima Time-outa i tako finiširaju ovaj meč sa rezultatom 8:2. U drugom meču večeri Ultra je uspjela doći do važne pobjede nad ekipom Walter – Čelik rezultatom 6:4, te ih tako preskočiti na tabeli i pobjeći sa samog dna tablice.

Četvrtak je otvorio i svojevrsni derbi kola, gdje su se sastali Hambone i Club 072. Slavili su tako igrači Cluba 072 nošeni solidnim igrama Sanjina Bajramovića i Almira Agića. Prvi set pripada Clubu 072 uz prednost od 60-ak čunjeva. Sva tri naredna seta odlaze u nerješeno, ali u svakom setu Club 072 je povećavao prednost u čunjevima, te su tako ovaj meč priveli kraju rezultatom 7:3. U drugom meču večeri, Pin Pals – Čelik su slavili protiv ekipe Nektar rezultatom 7:3.

Na tabeli tako na prvom mjestu je još uvijek Zenikom sa osvojenih 14 poena, slijede Strike i Time-out sa po 12 poena, četvrta pozicija pripada Clubu 072 sa 10 bodova, peta Hamboneu sa 9, te šesta i sedma Dalcomu i Minexu sa po 8 poena. Slijede Amputirac i Pin Pals – Čelik sa po 7, Ultra sa 5, Walter – Čelik sa 4, a na samom dnu su i dalje ekipe Nektara i Pio/Mio sa po 0 bodova na svom kontu.

Na tabeli pojedinačnih rezultata vodi dvojac iz Strike-a Armin Husić (184,61) i Elvedin Sinanović (184,17), treći je Igor Mišić (181,33), a prate ga Sanjin Bajramović (179,78), Ramo Omerašević (178,84) … itd

Rezultati 8. Kola :

Strike – Pio/Mio 10:0
Zenikom – Dalcom 8:2
Minex – Time-Out 2:8
Ultra – Walter-Čelik 6:4
Hambone – Club 072 3:7
Pin-Pals-Čelik – Nektar 7:3
Slobodni : Amputirac

Parovi 9. Kola :

Amputirac – Strike
Pin-Pals-Čelik – Hambone
Time-Out – Nektar
Pio/Mio – Zenikom
Dalcom – Minex
Club 072 – Target
Slobodni : Walter-Čelik

Press služba Bowling lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno