Ljudi

Izbor najbolje sportske fotografije BiH: Jasminu Hadžiću drugo mjesto, Draženko Jurišić treći

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izbor najbolje sportske fotografije BiH: Jasminu Hadžiću drugo mjesto, Draženko Jurišić treći – Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj pobjednik je Izbora za sportsku fotografiju godine „Tomislav Trojak“ koja se tradicionalno organizuje i dodjeljuje u Bosanskom – kulturnom centru TK u Tuzli.

Šebalj je četvrti pobjednik konkursa za najbolju sportsku fotografiju koja nosi naziv po legendarnom tuzlanskom fotoreporteru Tomislavu Trojaku.

Drugo mjesto, prema ocjenama stručnog žirija, pripalo je Jasminu Hadžiću iz Zenice, a treće njegovom sugrađaninu Draženku Jurišiću.

Na konkurs za Izbor sportske fotografije godine prijavilo je se 27 autora iz cijele Bosne i Hercegovine sa 50-ak fotografija koje su nastale na sportskim borilištima u 2020. godini.

Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji fotografi su osvjetalili obraz svoje profesije i na konkurs, koji je već postao tradicionalan, poslali svoja ostvarenja.
Izbor sportske fotografije godine „Tomislav Trojak“ organizuje Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle u partnerstvu sa Ministarstvom kulture, sporta i mladih TK i Bosanskim kulturnim centrom TK.

Dosadašnji osvajači:

2017. Denis Ruvić (Sarajevo)
2018. Aleksandar Čavić (Banja Luka)
2019. Jelena Đurđević (Banja Luka)
2020. Ivan Šebalj (Sarajevo)

Kolektivna izložba svih radova prispjelih na konkurs bit će otvorena do 17. februara u BKC-u TK.

TIA
bhbasket.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno