Biznis

IZBOR EVROPSKIH NAJMENADŽERA I LIČNOSTI GODINE: Nagrada za Pahora, Pendarovskog, Đokovića, Hadžifejzovića, Bjelogrlića…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IZBOR EVROPSKIH NAJMENADŽERA I LIČNOSTI GODINE: Nagrada za Pahora, Pendarovskog, Đokovića, Hadžifejzovića, Bjelogrlića…- Četrdestreće proglašenje Evropskih Najmenadžera

BORUT PAHOR I STEVO PENDAROVSKI

LIČNOSTI GODINE

  • Nagrade za Novaka Đokovića, Senada Hadžifejzovića i Dragana Bjelogrlića
  • Pored evropskih dobitnika, dobitnik je i iz SAD – Davor Poljak
  • FACE Televizija direktno prenosi Ceremonije

U četvrtak, 7. jula, u Sarajevu će se četrdesettreći  put proglasiti najuspješniji evropski menadžeri i ličnost godine u izboru Evropske nezavisne agencije iz Zenice.

Evropski Žiri ove agencije te Evropsko udruženje menadžera Zenica i časopis EUROMANAGER dodijeliće 10 jubilarnih nagrada ,,za životno djelo’’ uspješnim ljudima iz biznisa koji u kontinuitetu djeluju na području jugoistočne i srednje Evrope u posljednjih 30 godina.

Pored dobitnika ”Top 10” iz deset evropskih država, biće uručeno i tri nagrade ,,Menadžer decenije’’, te 8 specijalnih nagrada pojedincima i kompanijama za investicije i razvoj biznisa u regionu.

Na Ceremoniji će, pored najuspješnijih evropskih menadžera iz jugoistočne i srednje Evrope, nagrada biti uručena i evropskoj  ličnosti godine. Za nagradu ”Ličnost godine” nominovano je više predsjednika država i vlada iz regiona, a nagrada će biti uručena predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru, I Stevo Pendarovski, predsjednik Sjeverne Makedonije, kao kandidat za ulazak u Evropsku uniju. Tradicionalno predsjednici država su dobitnici nagrada  za podsticanje regionalne saradnje i razvoja.

Đoković, Hadžifejzović i Bjelogrlić

”Iako je ovo prevashodno nagrada za uspješan biznis, Evropski nezavisni žiri je odlučio da ovoga puta dodijeli tri specijalne nagrade  Nezavisne agencije ljudima koji imaju najveće, svjetske rezultate u branšama koje nisu direktne  u biznisu, a sa područja su Zapadnog Balkana i šalju pozitivne poruke i pronose slavu ovog regiona –  izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora 43. Ceremonije dodjele visokih nagrada. Tri dobitnika pod zajedničkim naslovom Žiri je nazvao ,,svjetski a naši’’. To su: za oblast sporta – Novak Đoković, glumac i reditelj godine Dragan Bjelogrlić, sa filmskim ostvarenjem godine filmom TOMA, te Senad Hađžifejzović, koji je novinar i urednik godine, sa posebnim priznanjem za 30 godina jedinstvenog televizijskog ostvarenja – Centralni dnevnik. Zanimljivo je da u Sarajevo dolazi Amerikanac Davor Poljak, izuzetno uspješni mladi menadžer, koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Napravio je izuzetno uspješnu karijeru u finansijskoj industriji SAD I stekao titulu Bosanac – lider u dijaspori  –  izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Agencije EUROMANAGER iz Zenice.

Do sada 550 nagrada

Ovogodišnja priznanja  će, prema izjavi Škrbića, biti uručena i dobitnicima Oskara za biznis za ljude koji prave nove fabrike, turističke i druge objekte, u IT tehnologijama i turizmu , te u tekstilnoj I drvnoj industriji. Svi uspješno koriste najmodernije tehnologije, zapošljavaju nove radnike i uz to i prave novac.

– U 42 dosadašnje dodjele nagrada i priznanja ove Agencije, nagradu je dobilo oko 550 uspješnih menadžera i ličnosti godine, od čega oko 400 menadžera, 17 predsjednika država i vlada, 37 načelnika i gradonačelnika, 32 ministra, itd.  Nagrada je izrasla u globalni brend autoritet sa najvećim rejtingom u Evropi, prije svega zato što se nagrada dodjeljuje isključivo za ostvareni uspjeh i vanserijski rezultat, znači onima koji nagrade zaslužuju, bez političkih i drugih kalkulacija  – dodaje  Škrbić.

Interesovanje za ovaj događaj u Sarajevu, sa kojeg će kao i uvijek biti poslane pozitivne poruke iz BiH je ogromno, pa su poslovni partneri, Evropska nezavisna agencija i FACE TV, odlučili da, pored direktnog televizijskog prijenosa putem FACE TV, obezbijede i živo praćenje događaja i putem FACE-ovog YouTube kanala.

Tradicionalni biznis forum

Na kraju valja istaći da će, pored Ceremonije uručenja nagrada, i ove godine biti održan i tradicionalni međunarodni biznis forum, pod nazivom ,,BiH i Zapadni Balkan, gdje smo I kuda idemo, o održivom razvoju u uslovima novih globalnih kretanja. Šta su rješenja’’. Uvodno izalaganje  ima prof. dr. Zlatko Lagumdžija, prof. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, naučnik, veliki borac za pozitivnu promociju BiH i Zapadnog Balkana u svijetu, te za regionalnu saradnju. Takođe, očekuje se obraćanje predsjednika vlade KS Edina Forte, te Ahmeta Egrlića, predsjednika VTK, turističkog giganta Žarka Radulovića iz Crne Gore, Julijana Fortunata ,,Kralja cementa’’ iz Slovenije,  Edina Dacića iz Švajcarske, Milorada Krstića iz Njemačke, koji je iz BiH otišao sa svojih 17 godina bez igdje čega a sada je izuzetan privrednik sa 6 fabrika u raznim državama Evrope, Zoran Anđelković, veterinar iz Srbije koji je napravio sjajnu karijeru u građevinarstvu, itd. Svi oni će vrlo konkretno govoriti o tome kako da mnogo više sarađuju jedni s drugima na području Zapadnog Balkana i šire.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno