Kultura

Izabrano novo vodstvo zeničkog „Napretka“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama KŠC-a „Sv. Pavao“ u Zenici u subotu, 6. veljače održana je Izborno-izvještajna skupština zeničke podružnice HKD-a „Napredak“ na kojoj je izabrano njezino novo vodstvo. Za novoga predsjednika izabran je ravnatelj KŠC-a Sv. Pavao vlč. Vlatko Rosić, a na istoj sjednici imenovani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora na njegov prijedlog.

Od ukupno prijavljenih 30 članova skupštine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bilo je prisutno njih 26. Osim njih kao gosti su se pojavili predsjednik Središnje uprave Napretka Nikola Čiča i predsjednik podružnice ovoga društva iz Tuzle Ivica Kovačević.

Na početku su intonirane himne Bosne i Hercegovine, hrvatskoga naroda i Napretka, nakon čega je dosadašnji v.d. predsjednik podružnice Dražen Čolić, otvorio rad skupštine. Uslijedilo je usvajanje dnevnog reda, poslovnika o radu i izbor radnih tijela. Prije pročitanog izvješća izborno-provedbenog povjerenstva i izvješća o radu nazočnima se obratio predsjednik društva gospodin Čiča. U svom govoru istaknuo je kako je Zenica važan centar za Napredak te je iznio podatak da je u društvu aktivno 67 podružnica u osam država, na dva kontinenta te da je oko 3 300 članova platilo članarinu. „Nalazimo se u prostorijama KŠC-a, mjesta koje okuplja mlade ljude te je to ujedno poveznica s Napretkom. Želim da novi predsjednik zadrži tu simbiozu između dvije ustanove te da Zenica postane jedna od perjanica HKD-a Napredak“, među ostalim je kazao Čiča.

Nakon usvojenih izvješća i odluke o razrješenju članova dosadašnjeg Upravnog odbora uslijedio je izbor za predsjednika zeničke podružnice Napretka. Jedini predloženi kandidat bio je vlč. Rosić koji je i dobio jednoglasnu podršku članova skupštine. On je za članove Upravnog odbora predložio: vlč. Davora Topića i Dražena Čolića, Miroslava Šetku, Dariju Gelić, Katarinu Kikić, Darka Anića, Suzanu Piragić, Zorana Kusturu i Igora Krezića dok je za Nadzorni odbor predložio: vlč. Dražena Kusturu, Anju Brnić i Anitu Paurić.

Nakon što su potvrđeni članovi oba odbora prisutnim se obratio i novoizabrani predsjednik koji je najprije istaknuo kako je novi Upravni odbor sastavljen uglavnom od mladih ljudi iz različitih životnih sfera te kako njima ima: umjetnika, pravnika, liječnika, ekonomista… Izrazio je nadu da će dobro surađivati te je ukratko predstavio svoj plan djelovanja. Tako je spomenuo da će prioritet biti rješavanje financijskih dubioza i dugova te materijalno renoviranje zgrade društva kao bitnog preduvjeta za njegovo bolje funkcioniranje. Osim toga naglasio je da će se naglasak staviti na afirmaciju članstva, suradnju s KŠC-om, osnivanje novih sekcija ili aktivaciju prijašnjih te da će se nastaviti s dosadašnjih projektima koji su se pokazali uspješnim. „Još jednom zahvaljujem na dolasku i na povjerenju koje mi je ukazano. Ovo jeste čast, ali je još više i obveza. Stoga se nadamo da ćemo zajedno kroz djelovanje Napretka pokazati ovome gradu i državi da mi Hrvati, katolici imamo što ponuditi na području kulture i da kultura nije još u potpunosti zamrla, zbog nas“, zaključio je vlč. Rosić.

Po završetku radnoga dijela skupštine uslijedilo je druženje uz obiteljski stol u atriju zeničkog KŠC-a.

D. K., KT / Nedjelja.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno