Info

Istražite svoje mogućnosti: Zašto raditi u IT industriji?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Istražite svoje mogućnosti: Zašto raditi u IT industriji? – Rad u IT industriji jedan je od najizazovnijih i motivišućih poslova danas za iskusne profesionalce i one koji trebaju to da postanu.

Brojne su prednosti rada na poslovima u tehnološkoj industriji. Postoji toliko prostora i mogućnosti da nađete pravu IT karijeru na osnovu svojih interesa, talenata i iskustava. IT industrija nije kutak poslovnog svijeta koji je jednak po mjeri. Toliko je različit, kao i proizvodi i inovacije koje ljudima pruža.

Izazovi

IT industrija je puna izazova, jer postoje različiti načini za rješavanje stvari. Svaki dan dobijate novi izazov i stvarate nova rješenja, uz koja ujedno razvijate i sebe. Neke industrije mijenjaju način na koji svijet živi i upravljaju onako kako to tehnologija čini. Cilj mu je učiniti sve jednostavnijim, bržim i boljim.

Ulaganje u obrazovanje

IT industrija zahtjeva konstantno ulaganje u edukaciju svojih kadrova, što doprinosi jačanju svih pojedinaca kroz njihov radni vijek. Samim tim osigurava da imate sve neophodne sertifikate i vještine potrebne za konkurentnost na globalnom nivou.

Različitost

Stvarate rješenja u različitim tehnologijama, za različite industrije od kojih će brojne organizacije imati koristi. Vrsta posla koju obavlja IT stručnjak može biti vrlo raznolika. IT stručnjaci potrebni su za stvaranje rješenja i u mnogim industrijama poput medicine, obrazovanja, transporta, energetike, poljoprivrede, pa čak i profesijama kao što su pravo, bankarstvo i brojne druge. Pored IT stručnjaka, za uspješan razvoj rješenja u brojnim oblastima, neophodni su i eksperti iz drugih oblasti, kako bi ponuđeno rješenje bilo usko vezano za određenu granu industrije.

“Upravo bogatstvo IT industrije i jedna od specifičnosti u odnosu na ostale industrije jeste u tome što omogućava zapošljavanje različitih profila i zanimanja profesionalaca u kompanijama. S obzirom na specifičnost projekata koje kompanije implementiraju, u kompanijama radi veliki broj stručnjaka iz oblasti marketinga, prodaje, komunikacija i projekt menadžmenta s ciljem kvalitetnog predstavljanja i promocije projekata na kojem IT stručnjaci rade. Izuzetno je značajno da kompanije prepoznaju vrijednost zapošljavanja stručnjaka iz različitih oblasti s ciljem uspješnog predstavljanja projekata. IT industrija je industrija koja omogućava, posebno mladim ljudima, kvalitetne životne standarde, dinamično i fleksibilno okruženje za rad i ono što je najvažnije, konstantne prilike za učenje i usavršavanje znanja i vještina”, kaže Sumeja Čakalović PR & Communications Manager Bit Alijansa, udruženje IT kompanija u BiH.

Sada je pravo vrijeme da započnete sa istraživanjem svojih mogućnosti. Nema razloga da ne postignete svoje ciljeve u karijeri u organizaciji koja vam tom omogućava, a jednim klikom na platforme za zapošljavanje možete lako pronaći pregršt oglasa koji traže različite profile kadrova u IT industriji. Jedan takav primjer je i onaj koji je kompanija LANACO nedavno objavila na https://www.lanaco.com/konkursi/, za stručnjake sa iskustvom i one koji prvi put žele da uplove u svijet IT industrije u skladu sa njihovim referencama.

“Ukoliko volite rješavati izazove, onda je rad u IT industriji pravo mjesto za vas. Za stvaranje inovativnih rješenja i tehnologija u različitim granama industrije, neophodni su ljudi različitih profila. U LANACO-u, mi pružamo radno okruženje koje podržava slobodno razmišljanje, prijedloge, ideje, ulažemo u obuku i razvoj kadrova, a naš rad je dodatno podržan od strane velikih globalnih organizacija. Mi smo kompanija vođena inovacijama koja kroz tridesetogodišnje poslovanje sa različitim organizacijama širom svijeta, kontinuirano omogućava stvaranje i građenje karijere budućnosti svojih zaposlenih”, ističe Sanja Kalaba, Menadžer sektora za razvoj i implementaciju SAP rješenja LANACO.

akta.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno