Zenica

Isplata potraživanja građana-povjerilaca Grada Zenica koji su potpisali sporazume o vansudskoj nagodbi sa Gradom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Isplata potraživanja građana-povjerilaca Grada Zenica koji su potpisali sporazume o vansudskoj nagodbi sa Gradom – Grad Zenica obavještava povjerioce koji su sa Gradom potpisali sporazume o vansudskim nagodbama da je sačinjena lista redoslijeda isplata po istim.

U skladu sa javnim pozivom koji je putem medija i Web stranice Grada uputio Gradonačelnik Zenice, Gradsko pravobranilaštvo je potpisalo 84 sporazuma sa povjeriocima koji su se prijavili na javni poziv te sačinilo liste sa redoslijedom isplate po sporazumima.

Liste su sačinjene u skladu sa uslovima iz javnog poziva to jest na način da oni povjerioci koji su se odrekli zateznih kamata, dijela glavnice i(ili) dijela troškova postupka imaju prioritet kod isplate. Za sve ostale povjerioce koji su se odrekli samo zateznih kamata a kojih je najveći broj, redoslijed je utvrđen prema starosti prvostepene sudske presude.

Počevši od 13.06.2017. godine, svi povjerioci koji su potpisali sporazume treba da dođu u prostorije Gradskog pravobranilaštva u Zenici na adresi Školska broj 4. (bivša zgrada ZEDE) da bi pojedinačno ili putem advokata preuzeli liste sa redoslijedom isplata.

Isplata po listama će početi odmah i to na račune koji su u sporazumima naznačili povjerioci i (ili) njihovi punomoćnici – advokati.

Gradsko pravobranilaštvo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno