Naše

Ismijavanje djece po društvenim mrežama?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ja bih ipak malo povukao ručnu u ismijavanju djece koja po diskotekama, kafićima, ili kako se to danas popularno kaže – klubovima, ispijaju svoje prve alkoholne napitke, dok ih kvazifotografi krišom snimaju s namjerom da “materijale” pošalju administratorima Facebook-stranica koje obrađuju noćna dešavanja na Balkanu, ljudima čiji su životi toliko zanimljivi da se svode na ruganje tuđem provodu, s mišem u ruci.

Sve ovo nam je napisao naš saradnik SEAD KRATINA, nakon objave članka http://www.zenicablog.com/index.php/zuta-minuta/nase/item/5907-kako-nam-zenica-postaje-spotted I nastavlja. 

Kao da smo svi mi rođeni s trideset godina! Kao da nikad nismo stidljivo ulazili u kafiće kao petnaestogodišnjaci, trudeći se da budemo što manje primjećeni, ili ako je ikako moguće – neprimjećeni, i naručivali produžene sa šlagom koje bismo guslali satima, uzurpirajući prostor starijoj raji koja je htjela nešto ozbiljnije da popije. Kao da nikad nije bila popularna pjesma “Noćas sam sanjao plavog slona”, uz koju je moja generacija “divljala”, posebno u onom dijelu kad Divac Vlade Amerima iz snova lupa blokade.

Koliko li je starijih momaka i djevojaka tada stajalo u nekim zamračenim ćoškovima i sa snebivanjem gledalo djecu koja pokušavaju da imitiraju Divca skačući kao da nisu normalna, u nastojanju da u po diskoteke “lupe blokadu”!? Kao da i nama s nekih sjedećih mjesta nisu pjevali “Tašun, tašun, tanana” dok smo, uzurpirajući plesne podijume, izigravali derviše u transu, s bogapitaj koliko konjaka u krvi, konjaka koji bismo krišom unijeli u “objekat”, prethodno se “kuckajući” za pare ispred prodavnice.

Razlika je samo u tome što tada nije svaki treći čovjek na dunjaluku bio fotograf, i što nisu postojale Facebook-stranice na kojima bi naše bubuljice i glasovi u kojima još nisu bili nestali tragovi mutiranja bili institucionalno ismijavani. I tada je itekako postojala starija publika koja je zbijala šale. Tako će biti dok je svijeta…

Imao je Doktor Alban pjesmu koja se zvala “Afrika”. Dok smo se mi furali na Albanovu Afriku, neki duhoviti tridesetogodišnjak je, naslonjen na šank, pjevao: “Išli smo u Afriku da sadimo papriku…” Zato, ne kenjajmo, mislim, ne previše…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno