Naše

GGM: oznake sve (ne) govore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je (nedjelja) bio dan zabrane saobraćanja na posljednje-izgrađenom dijelu GGM-a. Barem je tako najavljeno, ali cijelog dana vozači su kršili propise, uglavnom nesvjesni da to čine zbog poprilično zbunjujuće postavljene signalizacije. 

Umjesto da se fizički spriječi i osigura da vozači nikako ne mogu prolaziti, čak je tokom dana ka Kanalu i Peharama ponekad funkcionisao i gradski saobraćaj AUTOBUSIMA!? Policija je tu i tamo “ulovila” nekog od vozača, koji ni krivi ni dužni prolaze oznake koje je “neko” okrenuo, sklonio.

Kako je to izgledalo prije “nedjeljnje zabrane” pokazuju jučerašnje fotografije nastale na raskrsnici kod IPF-a i Kružnom toku kod ulaza u Radnu zonu Zenica 1. Zbunjujuće oznake vraćale su vozače, čak nerijetko su obje trake postajale dvosmjerne, a “cirkus” je nastajao i na Kružnim tokovima i skretanjima. Više ozbiljnosti zasigurno treba zeničkim vozačima, ali ne samo njima, nego u najmanju ruku i nadležnim za rad na GGM-u, kojima po svemu sudeći često “padne koncentracija”. 

2015 10 03 12.24.402015 10 03 12.22.19ggjm1

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno