Zenica

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici:”Psihološka i duhovna zaštita i podrška u kriznim situacijama”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici:”Psihološka i duhovna zaštita i podrška u kriznim situacijama”- Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici organizira Naučno-stručnu konferenciju s međunarodnim učešćem “Psihološka i duhovna zaštita i podrška u kriznim situacijama”. Učesnici Konferencije su iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Švicarske.

Cilj konferencijskog projekta jeste ukazati na prevencijski aspekt psihološkog i duhovnog osnaživanja društva i pojedinca za adekvatno suočavanje sa kriznim situacijama, te istaknuti ulogu psihoterapijskih tehnika i duhovnosti u zaštiti i podršci osobama u kriznim životnim situacijama.

Snaga vjere i duhovna snaga pojedinca imaju preventivnu ulogu i osnažujući su faktor u kriznim situacijama i izazovima života s kojima se pojedinac suočava. Također, psihologija je iznjedrila niz prevencijskih programa i psihoterapijskih tehnika koji su u funkciji jačanja protektivnih faktora pojedinca u suočavanju s izazovima, te podrške i tretmana osoba koje u stresnim životnim situacijama imaju teškoće u svom ukupnom funkcioniranju.

Jednodnevna online Naučno-stručna konferencija s međunarodnim učešćem “Psihološka i duhovna zaštita i podrška u kriznim situacijama” održat će se u Zenici u 24. februara 2021. godine sa početkom u 10 sati.

Pokrovitelj Konferencije je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, a sponzor je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Konferencija će se održati 24. februara 2021. godine sa početkom u 10 sati uživo (u velikoj sali Fakulteta, Prof. Juraja Neidharta 15, uz poštivanje epidemioloških mjera) i online putem zoom aplikacije.

PROGRAM KONFERENCIJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno