Zenica

FOTO: Savez airsoft klubova u FBiH – Testiranje poznavanja airsoft pravila u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 21.2. 2021, u velikoj sali Grada Zenica, u organizaciji Saveza airsoft klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine (SAKUFBiH), koje je krovna airsoft institucija u FBiH, održano je drugo po redu testiranje poznavanja airsoft pravila kao i Pravilnika.

Radi se naime o pravilniku koji moraju svi igrači, čiji su klubovi članice Saveza, da polože kako bi sve članice Airsoft Saveza bile sinhronizovane sa Pravilnikom, sa čime bi kvalitet organizacije i same igre bio što bolji.

Nakon što smo u oktobru prošle godine postali članica Evropske Airsoft Federacije našim igračima se otvaraju vrata za igranje u EU, ali i za kvalitetan doček evropskih igrača na tlu Bosne i Hercegovine. Sljedeći korak jeste certificiranje airosft moderatora i na taj način dovodimo airsoft scenu u red.

Danas su polaganju ovog Pravilnika u Zenici pristupili članovi klubova ASK Fenix iz Tešnja, ASK Orion iz Tešnja, ASK Alfa 203 i Doboj juga i domaci zenički SRK Tvrđava, dok su u ispitnoj komisiji bili Kenan Sinanović iz Tešnja, Nihad Mulaosmanovic iz Tuzle i Dženis Imširović iz Zenice. Ovo je jedan od načina na koji mi želimo da dovedemo airsoft scenu u red, ali i da javnosti i vlastima pokazemo ozbiljnost u radu.

Dženis Imširović, predsjednik SAKUFBIH

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno