Naše

Iskrena ispovjest majke djevojčice Sajjre Poljo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iskrena ispovjest majke djevojčice Sajjre Poljo – Proteklu godinu dana moja porodica je bila izložena mnogo čemu. Mislila sam da će vremenom biti lakše…. prevarila sam se. U životu nam se desi i nešto što ne želimo a moramo, i da pružim ruku i da pognem glavu i progutamo….

Nametnuta situacija nas tjera da se boriš dalje bez obzira na sve. Kad tražiš pravo koje je nametnuto budeš prozvan po mnogo čemu kao i zbog ovih fotografija…između ostalog, kažu.. zinuli na dunjaluk, pobudalili… Ne mogu snimiti moje dijete, morbidno bi bilo, kad joj se teret sruči na leđa njen plač i njena pitanja do kad, zašto, hoću da se prubudim iz košmara..

Zar pored svih nametnutih problema JA moram da se borim sa dokazivanjima zašto sam tražila od ministra obrazovanja da mi pomogne da riješim pitanje prilaza rampi, zašto sam adaptirala stan, zašto sam kupila djetetu nešto, odvela je negdje? A tek rečenice DANAS JE BIZNIS IMATI BOLESNO DIJETE..

Uhhh, zar umjesto da živim kako moram i umijem moram da slušam i ovakve rečenice? Dragi moji, ja vam želim svako dobro i da ne raspolažete dječijom invalidninom, da ne oplačete renoviranje stana kao što sam ja i da možete kupiti svojoj djeci šta želite, a da se ne osvrćete preko ramena…. A ja.. ja ću onako kako moram….

Selma Ćurić Poljo

Objavljeno na prijedlog porodice autorice. Autorica je majka djevojčice Sajjre Poljo, koju je nesavjesni vozač umalo usmrtio u Raspotočju, nakon čega je ona ostala prikovana za invalidska kolica, te mjesecima sa roditeljima prolazi dramu oko operativnih zahvata i rehabilizacija.

Tekstov o malenoj heroini Sajjri Poljo pročitajte NA OVOM LINKU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno