Rekreacija

Isaković posjetio zeničke planinare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Isaković posjetio zeničke planinare – Posjeta predsjednika Planinarskog saveza BiH /FBiH zeničkim Planinarskim društvima
Na redovnom sastanku GPS Zenice (Gradski planinarski savez) koji je održan u prostorijama PD Željezara Zenica, prisustvovao je predsjednik PSBiH /FBiH Zehrudin Isaković koji je iznio informacije o radu rukovodstva Saveza i trenutnoj situaciji povezivanja tri saveza (RS, HB I FBiH,) u jedan krovni Savez.Koji bi trebao djelovati od ove godine.

Predsjednik je informisao članice GPS da je na generalnoj skupštini UIAA lobirao za domaćinstvo Skupštine ove organizacije za 2018 godinu, u čemu je podržan od predstavnika regionalnih planinarskih saveza. Pored ove saradnje savez se povezao sa regionalnim savezima gdje ima uspješnu saradnju koja daje vidan rad i saradnju planinarskih društava u Regionu.

Predstavnici zeničkih Planinarskih društava su uputili pitanja predsjedniku, o registraciji društava, o članskom materijalu, članarini i organizaciji tradicionalnih manifestacija u okviru Saveza. Predsjednik je prihvatio primjedbe koje su za njega pozitivne i nastojaće da ih ispravi u daljem radu.

12540059_1017353471664717_1882586624_nPored primjedbi razgovaralo se je o saradnji društava gdje bi zenička društva imala jedinstven plan i program u organizaciji tradicionalnih manifestacija.

Sastanku su prisustvovali sedam predstavnika od 12 zeničkih planinarskih društava te delegati ispred Ze-Do kantona u Savezu, Jasminka Šukurica Hadžišehić član PD „Smajlovac“ Maglaj, i član Nadzornog odbora, Fatima Bajramović član PD „Tvrtkovac“ Z enica.

Ovo je bio prvi susret predstavnika zeničkih udruženja sa predsjednikom PSBiH kojeg je predsjednik Zehrudin Isaković ocijenio uspješnim i primjerom saradnje predstavnika Saveza i planinarskih društava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno