Zenica

Isak se sastao sa predstavnicima MZ Tetovo i Banlozi: Investirat ćemo 200.000 KM u nastavak rekonstrukcije ceste u ovim naseljima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U skladu sa pozitivnim praksama koje provodi od početka svog mandata, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u ZDK-u Arnel Isak održao je u svom kabinetu sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi.

Ovom prilikom predstavnici mjesnih zajednica istaknuli su kako već 15 godina dobijaju samo laži i obećanja za pojedine projekte, za koje nisu dobili ništa, te su pohvalili rad ministra Isaka, zahvalivši mu se na do sada urađenim projektima.

S druge strane, ministar Isak kazao je kako ovakve sastanke organizira upravo kako bi najdirektnije saslušao potrebe svih građana, te kako bi se sistematski moglo pristupiti rješavanju problema.

-Žalosno je da u 21. vijeku slušamo priče građana koji nemaju vodu ili koji imaju neke druge probleme, ali to nažalost nije u nadležnosti ovog ministarstva. Ipak, mi za sve ono što je u našoj nadležnosti kontaktiramo predstavnike mjesnih zajednica i s njima najdirektnije razgovaramo o stanju na terenu. Takav je slučaj i sa MZ Tetovo i MZ Banlozi, za koje smo ove godine opredijelili 200.000 KM. Tim sredstvima planiramo nastavak radova na modernizaciji dionice Tetovo – Banlozi na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica. Uz prijedloge i zahtjeve predstavnika građana koje smo čuli danas, uvjeren sam da ćemo imati još jedan u nizu kvalitetnih projekata još tokom narednih nekoliko mjeseci i time dodatno olakšati život građanima – zaključio je ministar Isak nakon ovog sastanka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno