Politika

Isak oštro reagovao na navode italijanskih službi o “terorističkim ćelijama” u BiH: “Dođite kod nas da vas obučimo da radite”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine za N1 je govorio o sigurnosnoj situaciji u BiH, pogotovo kada je riječ o povećanju stepena sigurnosti zbog situacije na Bliskom istoku. Isak je uputio i zamjerke na račun italijanske obavještajne službe.

Isak je objasnio da je stepen sigurnosti podignut zbog eskalacije nasilja između Izraela i Palestine.

“Naravno da je to iz predostrožnosti. Nema informacija da će se nešto desiti”, naveo je.

Također, on je detaljnije govorio kako će to izgledati na terenu.

“Povećava se broj službenika u određenim mjestima, lokacijama. To je fizički način obezbjeđenja. Imamo druge načine i to operativne. Obilaze se određene institucije, dolazi se do određenih podataka, vrše se određeni pregledi na određenim lokacijama”, istakao je Isak.

Nakon što je italijanski mediji objavili da tamošnja obavještajna služba raspolaže informacijama da je 20 terorističkih ćelija aktivno na našim prostorima, uključujući BiH Isak kaže da su te informacije netačne i da građani mogu mirno spavati, jer, kako navodi, sigurnosna situacija je zadovoljavajuća.

“Nije tačno, iznose neistine. Naše službe rade profesionalno. Ja ću zamoliti njihove obavještajne službe da dođu kod nas na obuku, da ih naši ljudi obuče i da krenu raditi svoj posao kvalitetno”, istakao je Isak.

Ponovio je Isak da ukoliko pravosudni organi narede da sigurnosne strukture u FBiH budu operativne da uhapse Dodika to će i biti učinjeno.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno