Politika

Isak odgovorio Dodiku: Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, tvoja “realna alternativa” je zatvor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu posljednjih izjava predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Ministar Isak poručio je Dodiku da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.

– Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plaće, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda.

Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa. Ne znam ko to savjetuje, ali ko god da to radi, laže te. Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja „realna alternativa“ zatvor – poručio je Isak.

Osvranuo se i na posljednji susret Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke.

Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Ti samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostati će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama – istakao je Isak.

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome“, navodi se u reakciji ministra Isaka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno