Ljudi

Irijan Durmo

Irijan Durmo
Irijan Durmo
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na posljednjem prvenstvu BiH u sportskom penjanju održanom u Blagaju, Irijan Durmo je osvojio zlatnu medalju u kategoriji kadeta. Radosni smo i ponosni, naravno, ali ovo nije prva, a vjerujemo ni zadnja u nizu Irijanovih medalja. Istinska zlata ovog 13-godišnjaka su skoro nevjerovatna ostvarenja u našim najznačajnijim planinama, stijenama i kanjonima.

Njegova zlata su i naša zlata, jer svojim jedinstvenom primjerom pokazuje da su Zenica i klub SCORPIO oduvijek bili rasadnik vrhunskih talenata u oblasti alpinizma i srodnih sportova. Posebna vrijednost je što su ti talenti bili svestrani i dostizali vrijedne rezultate u mnogim disciplinama paralelno. Ovaj kratki, ali sadržajni album daje nam presjek nekih Irijanovih ostvarenja samo u ovoj godini.

Irijan Durmo – sa osam godina dobija posebno priznanje Sportskog saveza ZE-DO kantona kao sportska nada godine i to u oblasti ekstremnih sportova. U godinama koje slijede to višestruko potvrđuje i ove godine kruniše Počasnom srebrnom značkom PS BiH kao najmlađi u istoriji, a za izvrsne rezultate u svojim aktivnostima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno