Zabava

Ipak nije sve crno: Marija Šerifović se 1. januara u Budvi pohvalila da se noć ranije u Zenici naspavala prvi put za 29 dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je u Novogodišnjoj noći “skratila” svoj nastup u Zenici, srbijanska pjevačica Marija Šerifović je 1. januara nastupila u Budvi (Crna Gora).

Ranije su mediji izvjestili da je novogodišnji nastup “prekinut”, mada je Marija sa bine rekla da “skraćuje 15 minuta” nastup, zbog navodno ponovljenog bacanja petardi na binu.

U povratku za Beograd objavila je fotografiju s članom tima, Milošem, koji se spotakao i slomio ruku prije samog nastupa.

Međutim, “prateći tekst” uz fotos “storyja” je bio, blago rečeno, “nategnuto sporan”.

– U 2024. smo ušli zamalo bez oka, sa malo zapaljene opreme od petardi, jedan otvoren prelom…. napisala je između ostalog.

Iako je prethodna objava bila “pomirljivog” tona uz poruku kako voli Zenicu i Zeničane, sama konstrukcija objave i rečenice implicira da je sve proživljeno u Zenici ustvari posljedica ponašanja neodgovorne publike.

Niko, prije, u toku i nakon nastupa nigdje nije ni primjetio, ni pomenuo “zapaljenu opremu”, a lom ruke člana tima nema nikakve veze sa nastupom, nego je isključivo plod nes(p)retnosti dotičnog Miloša. Također, ostaćemo uzdržani i bez komentara na opasnost “ostanka bez oka”.

I taman, kad smo pomislili da će priča ostati na tome, Marija se potrudila da iziritira dio fanova sa izjavom datom u Budvi –

– Tako mi je prijalo što sam se sinoć naspavala. To su prvih šest spojenih sati u 29 dana, rekla je 1. januara uvečer o prethodnoj noći, tokom koje je imala nastup u Zenici.

Čak i na stranici srbijanskog “Telegrafa”, koji je objavio izjavu, ali i na društvenim mrežama, bilježimo desetine komentara da je “dobar san u Zenici” Marija naplatila gotovo 150.000 KM, dok su Zeničani iz budžeta za cjelokupni novogodišnji ugođaj dali još dodatnih 50-100 hiljada KM.

Nažaalost, dužinu trajanja novogodišnjeg nastupa niko nije “mjerio”, jer ako izuzmemo uručenje dara od strane jedne Zeničanke, javnu prosidbu, vatromet i novogodišnju poruku gradonačelnika, kao i neuobičajeno duga obraćanja publici, nije bilo baš “previše” prostora” za pjevanje u periodu od izlaska na binu, do marijinog odlaska u hotel.

Barem za sada ne postoji ni TV snimak gostovanja, obzirom da su organizatori koncerta, lokalni javni servis, bili u samom ugovoru o nastupu uslovljeni neemitovanjem “uživo” novogodišnjeg nastupa Marije i benda.

Za kraj, vjerovati je da se dobro naspavala u hotelskoj sobi 318., koja od sada nosi pločicu s njenim imenom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno